Jump to content

Marco Wittmann nyerte meg a DTM spielbergi futamát

2014. 08. 04. 19:24

A korábban Hockenheimben és a Hungaroringen diadalmaskodó Marco Wittmann győzött a Red Bull Ringen, a 2014-es DTM-szezon hatodik futamán. Farfus és Glock végeztek a pódiumon, a Mercedes nagy lehetőséget bukott el, Wittmann előnye pedig majdnem negyven pontra nőtt.

Pályafutása harmadik futamgyőzelmét könyvelhette el a német Marco Wittmann tegnap a Red Bull Ringen. A DTM idei hatodik versenyét büntetések sorozata kísérte, egyesek Antonio Felix da Costa kiesésénél nem lassítottak eléggé néhányan, mások rosszkor cseréltek kereket, mindannyian boxutca-áthajtásos büntetést kaptak.

A korábbi futamokhoz képest meglepően versenyképes volt a Mercedes, Robert Wickens pole pozíciót szerzett és sokáig harcban állt a győzelemért is, de végül rá is büntetést szabtak ki, amit nem töltött le időben, így kizárták. A Mercedes legjobb egysége így a kilencedikként befutó Christian Vietoris lett.

Wittmann mögött Augusto Farfus és Timo Glock lettek még dobogósok, így kizárólag BMW-pilóták ünnepelhettek a pódiumon. A másodéves Wittmann előnye 39 pontra nőtt az összetettben, ami az idény felén túl több mint biztató.

Folytatás két hét múlva a Nürburgringen.

(fotó: bimmertoday.de)