Jump to content

Argentínában versenyez a hétvégén a WTCC mezőnye

2014. 07. 31. 14:08

Hat hét szünet után folytatódik a WTCC 2014-es szezonja, az argentin Termas de Rio Hondo-ban. A pontverseny éllovasa, José Maria López hazai versenyére készül, de csapattársai (különösen Yvan Muller) is eredményes hétvégében bíznak.

Augusztus 3-án rendezik meg a WTCC argentin fordulóját. Sok kritika érte sorozatot azzal kapcsolatban, hogy a szezon java már a nyári szünet előtt eltelt, az összeesküvés-elméletek szerint azért, hogy a Citroen ellenfeleinek kevesebb idejük legyen befogni a franciákat. Ráadásul a mostani hétvége után csak két hónappal jönnek majd a kínai fordulók.

Eleddig csak a Citroen jelenlegi pilótái diadalmaskodtak Argentínában. Tavaly rendezték meg az első versenyhétvégét Termas de Rio Hondo-ban, az első futamot Yvan Muller, a másodikat a hazai versenyén beugróként szereplő José Maria López nyerte meg, nem kis meglepetésre – López többek közt ennek a produkciónak is köszönhette idei ülését.

Idén már más a helyzet. López eredményessége jó ideje nem meglepő, az már inkább, hogy magabiztosan vezeti a pontversenyt négyszeres világbajnok csapattársa előtt. Muller talán pályafutása legnehezebb szezonját futja, a kocsival való összeszokás nem megy könnyen a francia számára. Argentin ellenfele tisztában van azzal, hogy keményen oda kell tennie magát, ha meg akarja ismételni tavaly sikerét.

A harmadik versenyző, Sebastien Loeb bár örömmel tér vissza abba az országba, ahol korábban sok rali-futamot nyert, nem kerget hiú ábrándokat, tudja, hogy még fejlődnie kell. Különösen igaz ez a rajt utáni előzésekre és a mezőnyben történő autózásra. Ezúttal (szerencsére?) csak három Citroen áll rajthoz, Ma Qing Hua nem indul Argentínában.

Nagy kérdés, hogy az ellenfelek (köztük a Honda és Michelisz Norbi) meg tudják-e nehezíteni a francia csapat dolgát vagy ismét Citroen-háziversenyt láthat-e a nagyérdemű?

(fotó: vezess.hu)