Jump to content

Bonhomme megnyerte a kvalifikációt is, Besenyei 12.

2014. 07. 27. 09:27

A Red Bull Air Race idei negyedik versenyén, a Lengyelország északi részén fekvő Gdyniában ismét az évadnyitó futam győztese, Paul Bonhomme futotta meg a legjobb kört az időmérő edzésen. Nigel Lamb lett a második, Hannes Arch a harmadik, a magyar Besenyei Péternek sajnos a kvalifikáción sem sikerült javítania.

2009 és 2010 világbajnoka, Paul Bonhomme volt a leggyorsabb Gdyniában, a szombati időmérő edzésen. A brit 1:10.980-as idővel zárt az élen, nagyjából fél másodperccel megelőzve honfitársát, Nigel Lambet és nagy riválisát, Hannes Arch-ot. Bonhomme élvezi a repülést a lengyel pályán, amely többek közt egy 270 fokos visszafordító miatt igencsak megnehezíti a pilóták dolgát.

A kanadai Pete McLeod végzett a negyedik helyen, akit Matthias Dolderer és Matt Hall követ. A további sorrend: Martin Sonka, Kirby Chambliss, Nicolas Ivanoff, Yoshihide Muroya, Michael Goulian. Besenyei Péter sajnos ismét az eredménylista alján végzett, úgy tűnik, ez a pálya nem fekszik a magyar fejlesztésű Corvus repülőgépnek.
Ma délután eldől, hogy ki nyeri meg a Red Bull Air Race-sorozat 2014-es évadának negyedik állomását.

(fotó: flyingmonstersblog.wordpress.com)