Jump to content

Arch győzött, Bonhomme hibázott, Besenyei hetedik lett

2014. 07. 27. 17:36

Paul Bonhomme hiába dominált az edzéseken, a legjobb nyolc között begyűjtött egy két-másodperces időbüntetést, Hannes Arch pedig lecsapott a lehetőségre és megnyerte a Red Bull Air Race idei negyedik versenyét Gdyniában. Besenyei Péter nagyot javított az időmérős eredményén és a két pontot érő hetedik helyen fejezte be a lengyelországi hétvégét.

A legjobb tizenkettő között Matt Hall legyőzte Martin Sonkát, Kirby Chambliss Matthias Dolderert, Nicolas Ivanoff Pete McLeodot, Hannes Arch Yoshihide Muroyát, Nigel Lamb Michael Gouliant, Paul Bonhomme pedig Besenyei Pétert. A magyar versenyző azonban öt másodpercet (!) javult a kvalifikáción futott köréhez képest, így a hat győztessel és Pete McLeoddal együtt bejutott a legjobb nyolc közé a két leggyorsabb vesztes egyikeként. Goulian, Sonka, Dolderer és Muroya volt a sorrend a kilencedik helytől lefelé.

A legjobb nyolc között sajnos Besenyei hibázott, egy fordulónál túl magasra emelkedett, de McLeodot később kizárták (a kanadait a megengedettnél magasabb G-erő érte), így a magyar pilóta a hetedik helyen végzett, akárcsak a legutóbbi fordulóban. Az edzéseken eddig verhetetlen Paul Bonhomme is botlott (ugyanaz volt a gond nála, mint Besenyeinél), a kétszeres bajnok Malajzia után most is lemaradt a pódiumról, csak az ötödik helyen zárt Ivanoff előtt.

A legjobb négy fináléjában a 2008-as bajnok, Hannes Arch, az előző futam győztese, Nigel Lamb, az ausztrál Matt Hall és a mostani verseny előtt még nulla ponttal álló Kirby Chambliss csapott össze egymással. Az utolsó körben végül Hannes Arch felülkerekedett ellenfelein, az osztrák pilóta megszerezte idei második futamgyőzelmét. Lamb végzett a második pozícióban, Matt Hall ismét dobogóra állhatott harmadikként, Chambliss pedig negyedik lett.

A pontversenyben Arch előnye 13 pontra nőtt. A következő verseny augusztus 16-án, az angliai Ascotban lesz.

(fotó: flickrhivemind.net)