Jump to content

Hamilton az utolsó szabadedzést is behúzta

2014. 07. 26. 12:16

Továbbra sem akad gyorsabb ember Lewis Hamiltonnál a Hungaroringen. A brit pilóta ugyan még mindig fékproblémákkal küzdött, de négy századdal most is gyorsabb volt csapattárásánál, Nico Rosbergnél. Sebastian Vettel végzett a harmadik helyen.

A tegnapi naphoz hasonlóan több kisebb megcsúszás és elfékezés tarkította a gyakorlást. Lewis Hamilton fékproblémái nem szűntek meg, a 2008-as világbajnok rádión jelezte is, hogy nem érzi tökéletesnek a fékjei működését a Mercedes-ében. Hamilton az edzés felénél csak a tizenhetedik helyen állt, Fernando Alonso még nem futott mért kört, miközben Daniel Ricciardo neve állt az eredménylista tetején.

Alonso kapásból átvette a vezetést, miután kigördült a pályára, de Hamilton húsz perccel a tréning vége előtt két tizedet vert a spanyol idejére. Negyedórával a leintés előtt elcsendesedett a Hungaroring, mindenki a boxban várakozott, hogy az utolsó percekre feltehessék a lágykeverékű abroncsokat. A két Ferrari nyitotta meg a hajrát, Alonso fél tizeddel előzte meg Kimi Raikkonent.

Lewis Hamilton a harmadik szabadedzést is megnyerte, Nico Rosberg hátránya most csak 47 ezredmásodperc volt csapattársához képest. Sebastian Vettel révén kicsit közeledtek az ellenfelek is, a négyszeres világbajnok négy tizeddel maradt el a két Mercedes mögött a harmadik helyen. Őt Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo és a két Ferrari követte. Kevin Magnussen zárt a nyolcadik pozícióban, a két Toro Rosso fért be még a legjobb tíz közé.

Felipe Massa csak tizenegyedik lett, némileg javult a Lotus (Maldonado és Grosjean a 13-14. helyet szerezték meg), gyengén teljesített a Force India, Hülkenberg és Perez csak a 17. és 18. legjobb időt futották meg.

Délután kettőkor veszi kezdetét az időmérő edzés, amelyen eldől, hogy ki kezdheti meg az élről a huszonkilencedik Magyar Nagydíjat.

(fotó: telegraph.co.uk)