Jump to content

Edzéspárbajok a 2014-es idényben

2014. 07. 26. 13:08

10 futam után érdemes ránézni, hogy miként alakult eddig a csapaton belüli edzéspárbaj a Forma-1-ben. Kevin Magnussen és Daniil Kvyat tisztességesen helytáll a rutinosabb csapattársak mellett, Daniel Ricciardo és Esteban Gutierrez meglepetést okoz, Fernando Alonso, Romain Grosjean, Nico Hülkenberg és Kamui Kobayashi pedig hozza a kötelezőt.

Romain Grosjean veri legmagabiztosabban csapattársát, bár Pastor Maldonado-nak sokszor akadt technikai gondja az idény során, ami torzítja a valós erőviszonyokat. Kobayashi, Alonso és Hülkenberg is csak elvétve kapott ki a márkatárstól időmérőkön. A legkiegyenlítettebb küzdelem a McLaren és a Toro Rosso háza táján zajlik, ami a két újoncnak (Magnussen és Kvyat) jelent nagy elismerést.

A legmeglepőbb eredményeket talán a Red Bull és a Sauber csapatnál látjuk. Ricciardo jó szereplése ma már szinte megszokott, mégis különös, hogy Vettel – aki korábban szinte teljesen uralta a házon belüli párbajokat Mark Webber ellen – egyelőre alulmaradt vele szemben. A Saubernél igaz, hogy Gutierrez ismeri jobban az autót, mégis különös, hogy az edzésmenőnek számító Sutil egyelőre vesztésre áll a háziversenyben.

Mercedes: Nico Rosberg 6-4 Lewis Hamilton

Red Bull: Daniel Ricciardo 7-3 Sebastian Vettel

Williams: Valtteri Bottas 6-4 Felipe Massa

Ferrari: Fernando Alonso 8-2 Kimi Raikkonen

Force India: Nico Hülkenberg 8-2 Sergio Perez

McLaren: Jenson Button 5-5 Kevin Magnussen

Toro Rosso: Jean-Eric Vergne 5-5 Daniil Kvyat

Lotus: Romain Grosjean 9-1 Pastor Maldonado

Marussia: Jules Bianchi 7-3 Max Chilton

Sauber: Esteban Gutierrez 6-4 Adrian Sutil

Caterham: Kamui Kobayashi 8-1 Marcus Ericsson

Megjegyzés: a Caterham egyik pilótája sem ért el mért időt a silverstone-i időmérő edzésen, ezért számít náluk csak kilenc kvalifikáció.(fotó: )