Jump to content

Hamilton két tizeddel verte Rosberget délután

2014. 07. 25. 15:40

Zűrös első perceket, de nagyobb részben monoton gyakorlást produkált a forma-1-es mezőny a Magyar Nagydíj második szabadedzésén. Lewis Hamiltonnál most sem akadt gyorsabb versenyző, Nico Rosberg is két tizedet kapott a 2008-as bajnoktól. Sebastian Vettel végzett a harmadik pozícióban.

A két szabadedzés között bejelentették, hogy 2016-tól Azerbajdzsán is része lesz a Forma-1 versenynaptárának, az Európa Nagydíjat rendezik majd meg Bakuban.

Mozgalmasan kezdődött a második szabadedzés. Marcus Ericsson futotta meg az első gyors kört, a McLaren dán pilótája, Kevin Magnussen a hátsó sikánnál „megmártózott” a kavicságyban, Pastor Maldonado megforgatta a Lotus-át, de Jean-Eric Vergne-nek, Esteban Gutierreznek és Sebastian Vettelnek is meggyűlt a baja a versenyautó pályán tartásával. Később Kamui Kobayashi és Felipe Massa is kicsúszott a pálya középső szakaszán.

Ezeket leszámítva kisebb hibázásokon kívül nem sok minden történt a Hungaroringen péntek délután. Lewis Hamilton az első tréninghez hasonlóan mindenkinél gyorsabb volt, Nico Rosberget most két tizeddel utasította maga mögé. A harmadik helyezett Vettel hátránya, csakúgy, mint a délelőtt harmadik Kimi Raikkonennek, hat tized volt. A további sorrend: Alonso, Magnussen, Raikkonen, Ricciardo, Bottas, Button, Massa.

Holnap 11 órakor gurul pályára ismét a mezőny a harmadik szabadedzésen.

(fotó: theguardian.com)