Jump to content

Zengő Zoltán: „Az első félévvel nem vagyunk elégedettek”

2014. 07. 18. 09:24

A nyári szünetben rendkívüli megbeszélést tartanak a hondás csapatok, közben a gyár készül a 2015-ös szezonra. Zengő Zoltán csapata teljesítményét értékeli az idei év első felében.

Michelisz Norbert teljesítményével maximálisan elégedett Zengő Zoltán. A technikáról ugyanakkor már kevésbé pozitívan nyilatkozik a túraautó-világbajnokságon versenyző Zengő Motorsport csapatvezetője. „Nagyon-nagyon sok technikai problémánk volt, ami kevésbé dobja fel a csapatot. Az első félévvel egyáltalán nem vagyunk elégedettek. Sokkal jobb helyezést szerettünk volna elérni, Norbi kilencedik helye számunkra nem igazán elfogadható.” Zengő Zoltán az összetett negyedik-ötödik helyét tartaná reálisnak. „Nyilván ez jelen pillanatban nem elérhető, de nagyon fogunk dolgozni azon, mi mint csapat, de a Honda is, hogy a lehető legjobb autót faragjuk a lehetőségekből.”

A Zengő Motorsport vezetője úgy fogalmazott: mind a technikai területen, mind a fejekben elég komoly rendet kellene tenni. Elmondása szerint nincs széthúzás a Honda alakulatai között, de az együttműködés sem felhőtlen, nem mindenki látja a feladatát. Hozzátette: a nyári szünetben lesz egy megbeszélés a hondás csapatok között, majd az Argentin Nagydíj előtt újra összeülnek, hogy megvitassák a lehetőségeiket.

A 2015-ös tervekről Zengő Zoltán azt mondta: mivel az idei autó elmarad a Citroenétől, a Honda vezető fejlesztői a motor és a karosszéria esetében is megkezdték az autó fejlesztését. „Nyilván egyik napról a másikra ezt nem tudjuk megvalósítani, de a 2015-ös évre azt hiszem, – és nagyon remélem – hogy születik egy olyan műszaki csomag, ami a Hondát az élmezőnybe, akár egy világbajnoki címhez tudja juttatni.”

(fotó: p1race.hu, forrás: molcsapat.hu)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!