Jump to content

Aegerter legyőzte Kallio-t és megszerezte első futamgyőzelmét

2014. 07. 13. 13:11

A Moto2-es Német Nagydíj Mika Kallio és Dominique Aegerter párbajáról szólt, melyből végül utóbbi került ki győztesen. A svájci versenyző első pole-ja után learatta élete első győzelmét is. A bajnokságot vezető Esteve Rabatnak be kellett érnie a negyedik hellyel.

Az első helyről az a Dominique Aegerter várta a rajtot, aki eddigi pályafutása során még sosem szerzett pole pozíciót. A svájcinak még győznie sem sikerült korábban, inkább megbízhatóságával hívta fel magára a figyelmet és azzal az elképesztő teljesítménnyel, hogy 2012 második versenyétől (Jerez) kezdve a 2013-as idényzáróig (Valencia), 33 verseny át mindig pontot szerzett.

Aegerter megőrizte vezető helyét az indulásnál, de Mika Kallio a második körben elvette tőle az első pozíciót. Jordi Torres versenyének egy hatalmas „high-side”-esés vetett véget, Jonas Folger pedig műszaki hiba miatt hajtott a boxba. Az élen álló Kallio-Aegerter duó mögött Simone Corsi, Franco Morbidelli és Esteve Rabat csatázott a harmadik helyért. A bajnokságot vezető Rabat kicsit „álmosan” motorozott a futam első részében, nemigen találta a ritmust.

Ijesztő pillanatokat élt át a francia Johann Zarco, akinek motorja lángokat szórva landolt a kavicságyban. Közben a tizenharmadik helyről rajtoló Maverick Vinales felzárkózott Rabaték hármasára. Aegerter árnyékként követte finn vetélytársát, de a támadásig egészen az utolsó öt körig nem jutott el. Mindeközben Alex de Angelis kiesése okozott izgalmakat, akinek a motorja a pályán maradt a hírhedt 10-es kanyar után, egy nehezen belátható szakaszon. Hála azonban a pályabírók gyors közbeavatkozásának, hamar elhárult a veszély.

A látványos, oda-visszaelőzésekkel tarkított küzdelem után végül Aegerter ért célba elsőként, megszerezve élete első futamgyőzelmét. Rabat az utolsó körben elveszítette a harmadik helyet Simone Corsival szemben.

(fotó: nzz.ch)