Jump to content

Nico Rosberg most tisztán szerezte meg a pole pozíciót

2014. 06. 07. 21:07

Jókor villantott a Mercedes német versenyzője, könnyen lehet, hogy ismét egy fontos pszichológiai helyzetben kerekedett felül csapattársán, Lewis Hamiltonon, megszerezve első pole pozícióját Kanadában. Habár őket még mindig nem tudják megszorongatni, mögöttük nagy csata várható a versenyen.

A kvalifikációt megelőző harmadik szabadedzésen Lewis Hamilton volt a leggyorsabb. Nem lehetett tudni, hogy Felipe Massa második helye csak a „véletlen” műve vagy a Williams-re mostantól tényleg érdemes odafigyelni. Esteban Gutierrez összetörte a Sauberjét, ezért a mexikói nem vehetett részt az időmérő edzésen, a futamot majd a boxutcából kezdheti.

Zűrös Q1-et hozott a kanadai pálya. Jenson Button a fékjeivel bajlódott, Sergio Perez megpördült, többen hibáztak az első kanyarban, Pastor Maldonado ugyan ezúttal nem bontotta le a versenyautóját, viszont most a technika mondott csődöt alatta. A tizennyolc perc végül piros zászlóval ért véget, mert a hajrában Marcus Ericsson nekiütközött a falnak. Hamiltont nem tudták letaszítani az élről, kiesett Maldonado, Chilton, Bianchi, Kobayashi és Ericsson.A Q2 már csendesebben zajlott. Apró furcsaságként érdemes megemlíteni, hogy a két Mercedes nem tudott jelentősen javulni a „szuper-lágy” abroncsokon. Hamilton maradt az élen, búcsúzott viszont Hülkenberg, Magnussen, Perez, Grosjean, Kvyat és Sutil.

A végjátékban aztán fordult a kocka. Idei harmadik edzéselsőségét szerezte meg Nico Rosberg, a német nagyon fontos pillanatban került az élre, nemcsak azért, mert Hamiltonnak ez az egyik legerősebb pályája, hanem azért is, mert a brit diktálta eddig a tempót az edzéseken. Harapósak voltak a Williams-ek, az időmérő nagy részében ők képviselték a második erőt a Mercedes-ek mögött, végül a negyedik és az ötödik helyet szerezték meg, Sebastian Vettel tudott eléjük kerülni. A németnek szintén jól jött ez a harmadik pozíció, hiszen Daniel Ricciardo most nem tudta megverni, az ausztrál „csak” hatodik lett. Holnap nagy csata várható a két Red Bull és a két Williams között – feltehetően az utolsó dobogós helyezésért. Dicséretet érdemel Jean-Eric Vergne is, aki csapattársát, Kvyatot jócskán megelőzve a nyolcadik helyet tudta megszerezni. Nincs drasztikus javulás viszont a Ferrarinál, Fernando Alonso a hetedik, Kimi Raikkonen pedig a tizedik helyről indulhat a holnapi 70 körös Kanadai Nagydíjon.

(Fotó:ibtimes.co.uk)