Jump to content

Újabb motoros tragédia – magyar szemtanúval!

2014. 06. 05. 17:59

Életét vesztette a háromszoros brit Supersport-bajnok Karl Harris a hírhedt Man-szigeti versenyen, a Superstock kategóriában. A sajnálatos esetnek a magyar Bitter Sándor volt a szemtanúja.

Shoya Tomizawa, Marco Simoncelli, Andrea Antonelli, csak három név az utóbbi 5 év motoros áldozatai közül. Most kedden az amúgy sem veszélytelen Man-szigeti utcai pálya követelt egy újabb halálos áldozatot: Karl Harris bukott a motorjával, a balesetet nem élte túl.

A részletek egyelőre ismeretlenek, de az esetnek magyar szemtanúja volt. A szintén (főként utcai pályákon versenyző) motoros Bitter Sándor közvetlenül Harris mögött haladt, így jól láthatta a bukást. Elmondta, hogy ő maga szerencsés volt, hiszen egy lerepülő első kerék nem messze tőle húzott el, sőt egy kisebb alkatrész el is találta a bal karját. A magyar pilótát szemtanúként hallgatja ki a rendőrség és – bár ő maga nem érzi szükségét – pszichológus is foglalkozik majd vele.

A tragédiát tovább súlyosbítja az a tény, hogy hétfőn egy veterán versenyző, a 65 éves Bob Price is végzetes balesetet szenvedett ugyanitt a hétfői Supersport futamon. Karl Harris 34 éves volt. Nyugodjék békében!

(Fotó:motorcyclenews_com/crash.net)