Jump to content

Egynél több aranyat szeretne a kajak-kenu kapitány

2016. 07. 29. 11:53

Öt érem megszerzésével lenne elégedett Storcz Botond, a magyar kajak-kenu válogatott vezetőedzője a riói olimpián. Az egykori olimpiai bajnok kajakos az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy szerinte ez a reális cél, de persze meglepetések mindig lehetnek.

“Örülnék annak, ha öt érmet elhoznánk és abban lenne egynél több arany. Szerintem ez van a legközelebb a valósághoz” – mondta az MTI-nek Storcz Botond, aki hozzátette, egészséges feszült légkör uralkodik most a válogatottnál, de erre szükség is van, hiszen e nélkül senki sem tudná kihozni magából a maximumot.

A szakember a csapat csütörtöki, szolnoki sajtónapján megjegyezte, Rióban nem lesz sok idejük a versenyzőknek a ráhangolódásra, mindenki öt nappal az első futama előtt érkezik Brazíliába.

A legkomolyabb éremesélyekkel a női kajakosok utaznak, már csak azért is, mert Kozák Danuta egyesben, illetve négyesben is címvédőként, valamint Szabó Gabriellával párosban világbajnokként áll majd rajthoz.

“Nem akarok szerénykedni, két aranyért megyünk” - jelentette ki Szabó Gabriella, aki a szolnoki edzőtáborban párospartnerét is képviselte, hiszen Kozák csak az olimpiát követően áll majd a média rendelkezésére.

A férfi kajakosoknál a legnehezebb dolga talán annak a Hufnágel Tibornak van, akinek Dombvári Bence doppingügyét követően új párral, Ceiner Benjáminnal és egy megváltozott négyes vezérevezőseként kellett folytatnia felkészülését.

”Nagy feladatokat kaptam, remélem, meg tudom oldani ezeket. Egyelőre a döntőt céloztuk meg, ott viszont bármi megtörténhet” – mondta Hufnágel, aki megjegyezte, vezérevezősként a mögötte ülők érzéseire kell figyelnie, ami a négyes esetében még nehezebb, mint párosban, de úgy érzi, rövid idő alatt is sikerült összeszoknia az egységeknek.

Hufnágel korábbi páros és négyespartnere ügyével kapcsolatban is megszólalt:

“Tíz éve ismerem, másfél évig együtt laktunk, együtt készültünk az olimpiára. Nagyon megviselt a dolog, hiszen nemcsak egy versenytársat veszítettem, hanem egy barátról van szó”.

Szerinte még az is elképzelhető, amit Dombvári állít, hogy valakinek a közreműködésével, külső hatásra lett pozitív a doppingmintája: “Bármit el tudok képzelni, ez az olimpia meghülyíti az embereket…”.

A riói olimpiai kajak-kenu versenyeit augusztus 15. és 20. között rendezik.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)