Jump to content

Wayne Rooney lemondta a válogatottságot

2017. 08. 24. 07:58

Az Everton 31 éves csatára nem fogadta el Gareth Southgate szövetségi kapitány behívóját a Málta és Szlovákia elleni világbajnoki selejtezőkre. Rooney szerdán tudatta döntését az FA vezetőségével, miszerint lemondja a válogatottságot. 

„A válogatottban szerepelni mindig különleges lehetőség, de úgy érzem, itt az ideje pontot tennem a végére” – mondta a Manchester Unitedet a klub gólrekordereként ezen a nyáron elhagyó támadó.



Rooney 2003. februárjában, Ausztrália ellen mutatkozott be az angol válogatottban, 18 évesen már szerepelt a 2004-es Európa-bajnokságon. Összesen 119 mérkőzésen rekordot jelentő 53 gólt szerzett a nemzeti csapatban.

A futballista két nappal azután közölte döntését, hogy megszerezte pályafutása 200. gólját a Premier League-ben a hétfői Manchester City–Everton (1–1) angol bajnokin.

Rooney júniusban nem kapott meghívót az angol válogatott mérkőzéseire, ezúttal azonban számított rá Gareth Southgate szövetségi kapitány. Rooney erre válaszul mondta le a további szereplést a nemzeti csapatban.

„Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, előzetesen a családommal, az Evertonnal és a hozzám közel állókkal is alaposan egyeztettem” – olvasható a játékos közleményében, amelyben az áll, hogy a jövőben kizárólag klubjára szeretne koncentrálni.

„Mindig is az angol válogatott szenvedélyes szurkolója leszek, egyik nagy bánatom, hogy soha nem ünnepelhettem nagy sikert a nemzeti csapattal. Remélem, a jövőben ez másként lesz és mindenki a válogatott mögé áll” – tette hozzá.

 
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: twitter)