Jump to content

Megdőlt az átigazolási csúcs a Premier League-ben

2017. 08. 24. 11:02

A nyári átigazolási piac jövő csütörtöki zárása előtt egy héttel megdőlt az angol élvonalbeli labdarúgócsapatok tavaly felállított költési rekordja. A Premier League húsz klubja tavaly 1,18 milliárd fontot költött új játékosokra.

 
 

 

 
 

A nyári átigazolási piac jövő csütörtöki zárása előtt egy héttel megdőlt az angol élvonalbeli labdarúgócsapatok tavaly felállított költési rekordja.

 
 
A sportingintelligence.com kimutatása szerint azzal, hogy Wesley Hoedt szerdán 15 millió fontért a Laziótól a Southamptonhoz került, az új csúcs 1,185 milliárd font (390 milliárd forint).

A Premier League húsz klubja tavaly 1,18 milliárd fontot költött új játékosokra.

A csapatok közül a két manchesteri bizonyult a legaktívabbnak: a City 221,5 millió fonttal messze a 145,8 milliónál tartó United előtt jár, utóbbi viszont nem sokkal előzi meg az Evertont (139,9).

A PSG által a Barcelonának Neymarért kifizetett 222 millió eurós (199,8 millió font) világrekord keltette hullámok viszont még az angol élvonalra is komoly hatással lehetnek a következő egy hétben. Spanyol sajtóhírek szerint a katalánok már 138 millió fontot ajánlottak a Liverpoolnak Philippe Coutinhóért. Amennyiben a brazil irányítót mégis eladja az értékesítésétől eddig mereven elzárkózó Liverpool, az további jelentős forgalmat generálhat.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI)