Jump to content

A bukott angol kapitány ad ezentúl tanácsot Cruyff fiának

2017. 08. 22. 08:17

Steve McClaren szerződést kötött az izraeli Makkabi Tel-Aviv labdarúgócsapatával, az angol válogatott korábbi szövetségi kapitánya Jordi Cruyff vezetőedző szakmai tanácsadója lesz.

 
 
 

 

 
McClaren 1999 és 2001 között a Manchester Unitednél Alex Ferguson vezetőedző munkáját segítette, annak a csapatnak a most 43 esztendős Cruyff az egyik kiegészítő játékosa volt. Az 56 éves szakembert 2006-ban nevezték ki az angol válogatott élére, amellyel nem jutott ki a 2008-as Európa-bajnokságra, így tizenhat hónap után távoznia kellett.

McClaren dolgozott már külföldön – Hollandiában és Németországban –, legutóbb pedig az angol másodosztályban szereplő Derby County alkalmazásában állt, ahonnan fél év elteltével, március közepén elbocsátották.

A 2016/2017-es bajnoki idényben ezüstérmes izraeli együttesnek jó esélye van arra, hogy bejusson az Európa Liga csoportkörébe, mivel a selejtezőben a negyedik forduló első mérkőzésén az osztrák Altach vendégeként 1-0-ra nyert. A visszavágót csütörtökön 19 órától rendezik.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI)