Jump to content

Történelmi lesz a német Szuperkupa döntője

2017. 08. 02. 10:47

A Bundesliga-címvédő Bayern és a Német Kupa-győztes Dortmund szombaton 20.30-tól döntheti el, kié legyen a szezon első trófeája, de a mérkőzés nem ettől lesz történelmi. A német futballban ez lesz az első tétmérkőzés, amelyen videobíró közreműködik majd.

A videobíró négy esetben avatkozhat közbe és csak akkor, ha a pályán rossz döntés született.



• Ha egy gólszituációban les, kezezés szabálytalanság vagy egyéb vétség miatt rossz döntés született.
• Ha egy szabálytalanság nem ért piros lapot vagy pont piros lapot kellett volna érte adni. A bíró háta mögött történő szabálytalanságok is ebbe a kategóriába tartoznak.
• Ha egy tizenegyes helytelenül ítélt meg a bíró vagy pont nem ítélte meg, de történt szabálytalanság a tizenhatoson belül.
• Ha a sárga- vagy piros lapot a bíró rossz játékosnak mutatta fel.

A mérkőzés közben a videobíró rádiós összeköttetésben áll a játékvezetővel és bármikor tájékoztathatja, ha ez szükséges. A játékvezető is kérheti a videobíró segítségét. Ennek két útja van: a játékvezető is visszanézi a szituációt vagy a videobírótól kapott információk alapján eldönti, hogy helyben hagyja vagy megváltoztatja a pályán hozott döntést.

A hétvégi Szuperkupa-mérkőzésig a Bayern München részt vesz hazai rendezésű felkészülési tornáján, az Audi-kupán, amelyen idén az Atlético Madrid, a Liverpool és a Napoli a meghívott ellenfél. A Dortmund az Atalantával játszik kedd este edzőmeccset.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: twitter)