Jump to content

Elhagyja Manchestert a gólrekorder

2017. 07. 06. 09:18

Wayne Rooney elhagyja a Manchester United csapatát. A csatárnak vélhetőleg elege lett a folyamatos mellőzöttségből, ahogy az is valószínű, hogy szeretne formába lendülni a jövő évi világbajnokságra. Ehhez azonban játéklehetőségre van szükség, azt pedig Manchesterben nem kapta meg. Új csapatánál - mert, hogy az is megvan már - viszont lesz rá lehetősége, hogy visszanyerje formáját. 

 
 
Wayne Rooney elhagyja a Manchester United együttesét és nevelőklubjához, az Evertonhoz tér vissza. A hír hivatalos, az MU már törölte is Rooney nevét az amerikai túrára utazó manchesteri névsorból. Rooney az utóbbi időben nem nagyon játszott, általában a cserepadról szállt be. A jövő évi világbajnokság miatt azonban formába kéne lendülnie, új csapatában erre lesz lehetősége. 

 

José Mourinho már Manchesterbe érkezésekor mindenkivel tudatosította, hogy nem tart igényt a 31 éves támadóra, akinek a szerződése ugyan 2019. június 30-ig él a Vörös Ördögöknél, mégis engedélyezték neki, hogy szabadon tárgyalhasson más klubokkal, és megfelelő kérő esetén ingyen távozhasson. A csatár gyorsan meg is találta új klubját, ahol bőven lesz helyismerete, hiszen az Evertonnál nevelkedett. 
 


Rooney 2004-ben igazolt a liverpooli együttestől az MU-ba, nevelőegyesülete iránti kötődése azonban megmaradt, így nem sokat hezitált, mikor a liverpooli csapat holland menedzsere, Ronald Koeman kezdő csapatbeli tagságot ajánlott neki a Goodison Parkban.

A Sun értesülései szerint a Manchester United gólrekordere – minden sorozatot figyelembe véve 253 gólt szerzett a Vörös Ördögök színeiben – kétéves szerződést írt alá az Evertonnal, ahol heti 250 ezer fontot keres majd. Az átigazolást állítólag még ezen a héten megejtik.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: twitter)