Jump to content

Bayern: nem akarják Ronaldót

2017. 06. 20. 07:22

Mint ismert a Real Madris sztárját adócsalás miatt bíróság elé citálják és ha a vád bizonyítást nyer, úgy Cristiano Ronaldóra - ha nem is letőltendő - börtönbüntetést szabhatnak ki. A királyi gárda kiáll a sztár mellett, ám Ronaldo ennek ellenére igen csak megorrólt Spanyolországra és állítólag a távozást fontolgatja. A Bayern a pletykák szerint "ráment" Ronaldóra, ám mindezt a bajor sztárklub vezetősége cáfolta. 

A Gazzetta dello Sport a hétvégén számolt be arról, hogy a bajor klub kész felvenni a kapcsolatot a Real Madriddal abban az esetben, ha a portugál támadó nem változtatja meg döntését, és az adócsalási ügy miatt tényleg elhagyja a királyi gárdát és Spanyolországot. Az olasz sportlap azzal indokolta a Bayernt lehetséges célpontként, hogy Ronaldo jó kapcsolatot ápol Carlo Ancelotti vezetőedzővel.



 

A bajor sztárklub hivatalos honlapján „A nap kacsája” címmel jelent meg egy állásfoglalás a találgatásokkal kapcsolatban. „Hozzá vagyunk szokva, hogy az átigazolási szezonban intenzív spekulációk látnak napvilágot a lehetséges érkezőkről vagy távozókról. Általában ezeket nem kommentáljuk. Most azonban, Cristiano Ronaldo esetében szeretnénk egyszer és mindenkorra világossá tenni, hogy ez a pletyka nélkülöz minden alapot és a mesék birodalmába tartozik” – idézi a közlemény Karl-Heinz Rummeniggét, a Bayernt működtető gazdasági társaság vezérigazgatóját.

A Bild megjegyzi, hogy Cristiano Ronaldo érkezése teljesen felborítaná a bajor sztárklub bérezési szerkezetét, hiszen míg a keret jelenleg legjobban kereső játékosa, Robert Lewandowski bruttó 15 millió eurót keres évente, a négyszeres aranylabdásnak legalább 35 milliót kellene fizetni.

 
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: totalsportek.com)