Jump to content

Falcao marad Monacóban

2017. 06. 02. 12:11

Meghosszabbította szerződését Radamel Falcao, a francia bajnok Monaco labdarúgócsapatának kapitánya. A klub csütörtöki bejelentése szerint a 31 éves kolumbiai csatár új megállapodása 2020-ig szól.

 

Falcao az elmúlt szezonban harminc gólt szerzett és hat gólpasszt adott tétmérkőzéseken, ezzel jelentősen hozzájárult, hogy együttese megnyerte a francia bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig az elődöntőig jutott.

 


Falcao a River Plate együttesében lett igazán híres labdarúgó, 90 mérkőzésen lőtt 34 gólja 2009-ben a Portóhoz repítette, ahol két szezon során 87 mérkőzésen 72-szer talált be az ellenfelek kapujába. Nem véletlen, hogy Portugáliában sem maradt sokáig, a Porto után az Atlético Madrid következett pályafutásában. Falcao itt tett szert igazi világhírnévre, a "matracosok" mezében 91 meccsen 70 gólt szerzett.
 
Az Atléti sem tudta azonban megtartani, a nagybevásárlást tartó Monaco 2013-ban megszerezte a játékjogát és két megszakítást leszámítva, azóta is itt keseríti meg az ellenfelek dolgát a kiváló támadó. A két megszakítás egy manchesteri és egy londoni kitérőt jelentett, ám sem a Manchester Unitedben, sem a Chelsea-ben nem tudta Falcao azt a játékot nyújtani, amiért a hercegségbeli drukkerek az egekig magasztalták. Visszatérése óta azonban újra régi formáját mutatja, nem véletlen a szerződésének meghosszabbítása. 
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)