Jump to content

Bundesliga: Szalai zseniális volt, de a Bayern is

2017. 05. 13. 18:57

A Szalai Ádámmal felálló Hoffenheim kiütéses, 5-3-as győzelmet aratott a Werder Bremen otthonában szombaton a német labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában. A válogatott csatár gólt lőtt és gólpasszt adott, míg válogatottbeli társának, Gulácsi Péternek nem volt szerencséje, a Lipcse ugyanis a végjátékban bukta el a Bayern elleni meccsét. 

 
 

A vendéggólok sorát a magyar csatár nyitotta a hetedik percben, ez volt szezonbeli nyolcadik találata. Győzelmével a Hoffenheim pontszámban utolérte a harmadik helyen álló Dortmundot, így a jövő szombati szezonzárón dől el, hogy a két csapat közül melyik indulhat a Bajnokok Ligája főtábláján, s melyiknek kell selejteznie. A Hoffenheim az Augsburgot fogadja majd, a Dortmund pedig éppen Werder Brement.

Dárdai Pál csapata, az Európa Liga-indulásért harcoló Hertha BSC sorozatban kilenc idegenbeli vereség után most győzött a már kiesett Darmstadt vendégeként, ezzel óriási lépést tett céljai elérése felé.

Az újonc RB Leipzig Gulácsi Péterrel a kapuban egy igazi felszabadult, szinte tét nélküli összecsapáson 5-4-re kikapott a címvédő, s már bajnok Bayern Münchentől úgy, hogy a 84. percben még 4-2-re vezetett. A lipcseieknek így is van okuk az örömre, ugyanis mivel a Dortmund nem nyert Ausgburgban, biztossá vált a második helyük.
 


A második kieső az Ingolstadt lett, mely ugyan döntetlent ért el a Freiburg otthonában, de ez kevésnek bizonyult a további reménykedésre.

Bundesliga, 33. forduló:
Bayer Leverkusen-1. FC Köln 2-2 (0-1)    
FC Schalke 04-Hamburger SV 1-1 (1-0)
FSV Mainz 05-Eintracht Frankfurt 4-2 (0-1)   
Augsburg-Borussia Dortmund 1-1 (1-1)    
Werder Bremen-1899 Hoffenheim 3-5 (0-3)    
Darmstadt 98-Hertha BSC 0-2 (0-2)    
SC Freiburg-Ingolstadt 1-1 (1-1)    
RB Leipzig-Bayern München 4-5 (2-1)
VfL Wolfsburg-Borussia Mönchengladbach 1-1 (0-1)
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)