Jump to content

Xavi: "a Barceona jövőjének része akarok lenni"

2017. 04. 04. 21:10

Visszatér egykori sikerei helyszínére Xavi, a Barcelona történetének valaha volt egyik legjobb játékosa. A játékmester ezúttal már nem játékosként, hanem edzőként látja a jövőjét és kijelentette, hogy Messit nem szabad elengednie a klubnak. 

"Történelmi hiba" lenne elengedni Lionel Messit a Barcelonától - világított rá Xavi Hernández, aki egyúttal megerősítette, hogy edzőként tér vissza egykori klubjához.

Az ötszörös aranylabdás argentin labdarúgó 41 gólt szerzett az idényben, amivel felettébb elégedettek a katalán együttes szurkolói, az viszont aggasztja őket, hogy Messi hosszútávú jövője még kérdéses a klubnál. Neymar, Luis Suárez, Sergio Bosquets, Javier Mascherano és Ivan Rakitic már aláírta új szerződését, a csapat legnagyobb sztárja azonban egyelőre nem kötelezte el magát.

Messi szerződése 2018 januárjában jár le. A Barcelona technikai igazgatója, Robert Fernández januárban úgy nyilatkozott, hogy sínen van az argentin klasszis ügye, azóta azonban semmi információt nem szolgáltatott a klub. Most a katalánok egykori meghatározó játékosa, Xavi szólalt meg volt csapattársa jövőjével kapcsolatban.

"Leo minden idők legnagyobb játékosa. Hogy mennyire fontos tagja a csapatnak, az akkor derül majd ki, ha visszavonul. Biztos vagyok benne, hogy meghosszabbítja a szerződését, mert látom őt. Boldogabbnak és nyugodtabbnak tűnik, mint valaha. Nem tudom elképzelni, hogy távozik. A Barcelonának szüksége van Messire, de Messinek is szüksége van a Barcelonára. Történelmi hibát követne el a Barcelona, ha elengedné őt" - jelentette ki a sokszoros spanyol válogatott futballista.

Xavi 2015-ben hagyta el a katalán klubot, a katari Al-Saddnál folytatta pályafutását. Most bejelentette, hogy egykori csapattársaihoz, Luis Enriquéhez és Pep Guardiolához hasonlóan visszatér a Barcelonához, a klub menedzsere lesz.

"Közel akarok lenni a pályához, hogy érezzem a fű szagát. Johan Cruyff mondta nekem ezt egyszer. Hozzátette, hogy játszani a legjobb, de később edző leszel. Akkor azt válaszoltam, hogy még nem látom ezt, mert még játszom. Most már a padra koncentrálok. A Barcelona jövőjének a része akarok lenni" - nyilatkozta Xavi.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: twitter)