Jump to content

Premier League: micsoda hétvége jön!

2017. 03. 31. 15:03

A liverpooli derbivel kezdődik és az Arsenal-Manchester City rangadóval zárul az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, harmincadik fordulója.

 
 
 
 
A Liverpool az elmúlt 12 alkalommal nem kapott ki a Mersey-parti párharcban, ám óvatosnak kell lennie, mert a legutóbbi tíz bajnoki forduló eredményei alapján városi riválisa van a legjobb formában. Az Evertonnak elsősorban hatékony védekezésre lesz szüksége, ha 1999 után ismét nyerni akar az Anfield Roadon, mert eddig a Liverpool szerezte a legtöbb gólt (61) a mezőnyben.
 

Vélhetően a 228. Mersey-parti rangadó dönti el, hogy az Everton a szezon hátralévő részében reális eséllyel harcolhat-e a Bajnokok Ligája-indulás jogáért.

Amikor a Premier League menetrendje tavaly nyáron elkészült, volt rá esély, hogy az áprilisi Arsenal-Manchester City mérkőzés a bajnoki címről dönt majd, jelenleg viszont már egyik csapatnak sincs reális esélye utolérni a listavezető Chelsea-t, a céljuk a BL-indulást érő helyezés megszerzése, illetve megtartása lehet.

Az Arsenal a világbajnoki selejtezők miatti szünetet megelőző időszakban kimondottan rossz formában volt: a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában összesen hét mérkőzést játszott, ezek közül csak egyet nyert meg, a többit elveszítette.

A brit sportsajtó értesülései szerint Arsene Wenger vezetőedző bejelentette a klubvezetőknek, hogy szeretne szerződést hosszabbítani, s további két évig irányítaná az Arsenalt. Maradása azonban korántsem biztos, a szurkolók többsége például már egyre gyakrabban követeli a - csapatot 1996 óta irányító - francia edző távozását.

A Manchester City január közepe óta csupán egyszer kapott ki, a monacói kudarc azonban rendkívül fájó Josep Guardiola vezetőedző együttese számára, hiszen azzal esett ki a Bajnokok Ligájából a nyolcaddöntőben.

A londoniak mellett szól, hogy eddigi 19 hazai meccsükből csak egyet veszítettek el a Manchester Cityvel szemben az élvonalban, a City pedig legutóbb 1976-ban tudta otthon és idegenben is legyőzni az Ágyúsokat egy szezonon belül.

Az élvonal első három helyezettje automatikusan főtáblás lesz a BL-ben, a negyedik pedig selejtezőt játszhat.

Premier League, 30. forduló:

szombat:
Liverpool-Everton 13.30
Burnley-Tottenham Hotspur 16.00
Chelsea-Crystal Palace 16.00
Hull City-West Ham United 16.00
Leicester City-Stoke City 16.00
Manchester United-West Bromwich Albion 16.00
Watford-Sunderland 16.00
Southampton-Bournemouth 18.30

vasárnap:
Swansea City-Middlesbrough 14.30
Arsenal-Manchester City 17.00
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)