Jump to content

Veszélyben az argentinok vb-szereplése

2017. 03. 30. 19:05

Lionel Messi négy mérkőzésre szóló eltiltását igazságtalannak és szabálytalannak tartja az argentin futballszövetség (AFA) új elnöke. A szerdán megválasztott Claudio Tapia úgy véli, a súlyos fegyelmi döntés annak a következménye, hogy az AFA elvesztette befolyását a nemzetközi szövetségben (FIFA).

"Messi eltiltása nem igazságos és nincs összhangban a szabályokkal" - szögezte le, hozzátéve, hogy az a helyzet, amelyben mostanában vannak, részben annak a következménye, hogy az argentin labdarúgásnak nem megfelelő a képviselete a dél-amerikai és a nemzetközi szövetségben.  "Az a feladatunk, hogy újraépítsük a kapcsolatokat. Le kell ülnünk a FIFA elnökével, és fel kell fogadnunk a legjobb szakembereket, hogy csökkentsük az eltiltást" - hangsúlyozta.
 


Tapia egyelőre bizalmat szavazott Edgardo Bauza szövetségi kapitánynak, akit sok támadás ért a vártnál gyengébb szerepelés miatt.

"Át kell tekintenünk a szerződéseket, amelyeket az előző vezetés kötött. Egyeztetnünk kell Bauzával, aztán majd meglátjuk, mi a leghelyesebb" - mondta, majd a közvetlen feladatra rátérve úgy folytatta: "meg kell adnunk a támogatást a szövetségi kapitánynak, és mindent annak érdekében, hogy Argentína kijusson a világbajnokságra."

Az ötszörös aranylabdás Lionel Messi a Chile együttesével szemben múlt csütörtökön 1-0-ra megnyert hazai világbajnoki selejtezőn szidalmazta az egyik partjelzőt, majd azt követően nem volt hajlandó kezet fogni vele. Bár a találkozót vezető brazil bíró jegyzőkönyvébe nem került be az eset, a FIFA vizsgálatot indított a győztes gólt büntetőből megszerző támadó ellen. A Barcelona játékosának az eltiltás mellett 10 ezer svájci frank (2,9 millió forint) büntetést kell fizetnie.

Az argentin válogatott Messi nélkül 2-0-ra kikapott a 14. fordulóban, kedden Bolíviában, ezzel az ötödik - pótselejtezőt érő - helyre csúszott vissza a dél-amerikai selejtezőben. A csapat vezére csak az utolsó, 18. körben térhet vissza, amennyiben az argentin szövetségnek nem sikerül elérnie az eltiltás mérséklését.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)