Jump to content

Neymar lehet a következő aranylabdás?

2017. 03. 27. 18:06

Az Aranylabda az egyik legrangosabb egyéni elismerés a futball világában, melynek odaítélése az elmúlt közel egy évtizedben két labdarúgó nevével fonódott össze. Van azonban egy játékos, akinek feltett szándéka, hogy megszakítsa ennek a két játékosnak, Leo Messinek és Cristiano Ronaldónak a hegemóniáját. Ő pedig nem más, mint Neymar. 

 

 

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi gyűjtötte be az elmúlt esztendők aranylabdáit, a portugál labdazsonglőr négy, az argentin zseni pedig öt alkalommal kapta meg a rangos elismerést. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy egyikük sem lesz már fiatalabb, a Real Madrid sztárja 32, a Barcelona gólzsákja pedig 29 éves.


Van azonban egy fiatal játékos, aki már jelenleg is szupersztárnak mondható, azonban 25 életévével a legjobb korban van és pályafutása még éveken keresztül felszálló ágban lehet, az ő neve pedig: Neymar da Silva Santos Júnior.

 
A Barcelona brazil válogatott támadója remek formában futballozik Messi és Suárez mellett, becsült értéke a játékospiacon csillagászati magasságokban jár, bár nehéz elképzelni, hogy a katalánok meg kívánnának válni egyik legígéretesebb labdarúgójuktól.

A magasztaló szavakat egy rövid statisztika kitűnően alátámasztja, ahol igazán remek játékosok góltermését láthatják, amikor abban a korban voltak, mint most Neymar.

Játékos                   Meccsek              Gólok

Franck Ribery             208                         49

Arjen Robben              358                         80

Ryan Giggs                   390                         81

Alexis Sanchez            465                         117

Robinho                        429                         153

Ronaldinho                  417                         155

Thierry Henry              420                        168

Cristiano Ronaldo      459                        189

Wayne Rooney            482                        197

Lionel Messi                422                        295

Neymar                          501                        304

A fiatal brazil 2015-ben már felállhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Aranylabda-szavazáson, 2016-ban pedig az ötödik helyen végzett, de könnyen elképzelhető, hogy a következő díjátadókon belepiszkíthat a Cristiano Ronaldo-Lionel Messi sormintába.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: twitter)