Jump to content

Atlético: Simeone döntött!

2017. 03. 23. 20:10

Hónapok óta azt latolgatja mindenki, hogy vajon Diego Simeone az idény végén elhagyja-e az Atlético Madrid csapatát. Az argentin szakvezető most tiszta vizet öntött a pohárba. 

Diego Simeone, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának argentin vezetőedzője elmondta, tavaly nyáron komolyan elgondolkozott azon, hogy távozik a spanyol fővárosból.

A szakvezető az AS című spanyol lapnak mesélt arról, hogy tavaly, amikor együttesével tizenegyespárbaj után elveszítette a Bajnokok Ligája döntőjét a Real Madrid ellen, felmerült benne, hogy váltania kellene.



"Amikor a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra igyekeztem, azon a részen kellett elmennem, ahol a Real ünnepelt. Rengeteg fájdalom volt bennem, és már akkor az járt a fejemben, milyen kemény lesz a mostani szezon, mennyire nehéz lesz ismét motiválni a játékosaimat. Akkor azt mondtam, amit tényleg gondoltam, hogy időre van szükségem, mielőtt eldöntöm, hogyan tovább. 35 millió okom lett volna távozni, de végül maradtam" - utalt Simeone arra, hogy egy klub - sajtóhírek szerint a francia Paris Saint-Germain - ekkora fizetéssel csábította.

Az argentin edző 2011 decemberében vette át az akkor épp kiesőhelyen álló Atlético Madrid irányítását, mellyel azóta egymás után négy idényben is a dobogón zárt, 2014-ben megnyerte a spanyol bajnokságot, kétszer pedig bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

"Most biztosan nem szeretnék távozni, ugyanis még mindig erős a kötődésem a klubhoz és a játékosokhoz, és úgy érzem, képesek vagyunk még tovább erősödni. Minden nagyszerűen alakul, a következő szezonban új stadionba költözünk, aminek hatására remélem még többet költhetünk majd" - tekintett előre Simeone. Hozzátette, múlt nyáron mindent megtettek, hogy a Chelsea-től visszacsábítsák a spanyol válogatott támadót, Diego Costát Madridba, ám - bár a játékos is vissza akart térni - nem tudtak megállapodni az angolokkal a vételárról.

Az Atlético 28 forduló után a spanyol bajnokság negyedik helyén áll, hátránya tíz pont az egy meccsel kevesebbet játszott Real Madrid mögött. A Bajnokok Ligájában ott van a csapat a negyeddöntőben, ahol a Leicester Cityvel sorsolták össze.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)