Jump to content

Bundesliga: Dárdaiékra nehéz feladat vár

2017. 03. 17. 08:34

A német labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a magyar érdekeltségű csapatokra nem vár könnyű feladat. Dárdai Pál és csapata idegenben lép pályára és egye esetleges győzelemmel öt mérkőzés óta tartó idegenbeli vesszőfutásuk végére tehetnének pontot. 

 
 
Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC az 1. FC Köln otthonába látogat, a Gulácsi Pétert foglalkoztató RB Leipzig a Werder Bremen vendége lesz, míg Szalai Ádám együttese, a Hoffenheim a Bayer Leverkusent fogadja a német labdarúgó Bundesliga 25. fordulójában.
 
Az utolsó előtti Ingolstadt péntek este a Borussia Dortmund otthonában játszik, és már az csoda lenne, ha csak pontot szerezne a harmadik helyen álló házigazda ellen, a BVB ugyanis egyike azon kevés csapatnak, amely saját közönsége előtt még nem kapott ki ebben az idényben, és döntetlent is csupán háromszor játszott.

A sereghajtó Darmstadt és a 16., osztályozós helyen álló Hamburger SV egyaránt szombaton lép pályára, előbbi a Wolfsburg, utóbbi az Eintracht Frankfurt vendége lesz. A Darmstadt az előző fordulóban némi meglepetésre legyőzte hazai pályán a Mainzot, idegenben azonban eddig még pontot sem tudott szerezni a szezonban, bár abban bízhat, hogy az ugyancsak a kiesés elkerülésért harcoló Wolfsburgé a mezőny egyik legrosszabb otthoni mérlege. Az ősszel remekül teljesítő frankfurtiak elvesztették utóbbi öt meccsüket, és várhatóan most sem lesz könnyű dolguk, a Hamburg ugyanis az előző hetekben több értékes skalpot is begyűjtött, legyőzte többek között a Lipcsét, a Leverkusent, a Herthát és a Mönchengladbachot is.

Ami az élcsoportot illeti, a címvédő és listavezető, 13 bajnoki óta veretlen Bayern München a Mönchengladbach vendége lesz vasárnap, míg a kapus Gulácsi Péter csapata, a második Leipzig Brémában lép pályára. Az otthon még ugyancsak veretlen, negyedik Hoffenheim - Szalai Ádám együttese - a Bajnokok Ligájától szerdán búcsúzott Bayer Leverkusent fogadja, a Dárdai Pál irányította, ötödik  Hertha BSC pedig az öt meccse nyeretlen Köln vendége lesz. A berliniek utóbbi öt mérkőzésüket elvesztették idegenben, legutóbb december elején tudtak vendégként győzni.

Bundesliga, 25. forduló:
péntek:
Borussia Dortmund-Ingolstadt 20.30

szombat:
Augsburg-Freiburg 15.30
Hoffenheim-Bayer Leverkusen 15.30
1. FC Köln-Hertha BSC 15.30
Werder Bremen-RB Leipzig 15.30
Wolfsburg-Darmstadt 15.30
Eintracht Frankfurt-Hamburger SV 18.30

vasárnap:
Mainz-Schalke 04 15.30
Borussia Mönchengladbach-Bayern München 17.30
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)