Jump to content

VB 2018: Vardy igen, Rooney nem

2017. 03. 16. 16:58

Gareth Southgate kihirdette az angol válogatott keretét a "háromoroszlánosok" előtt álló két mérkőzésre. A kapitány keretében vannak meglepő nevek és vannak kimaradók is. Az angol válogatott a március 22-én idegenben, felkészülési mérkőzésen csap össze a világbajnok németekkel, majd március 26-án világbajnoki-selejtezőt játszik a Wembley-ben Litvánia legjobbjai ellen.

 
 

Ismét behívót kapott az angol labdarúgó-válogatottba a 34 éves Jermain Defoe, valamint négy újoncnak is bizalmat szavazott Gareth Southgate szövetségi kapitány. Az 55-szörös válogatott csatár legutóbb 2013. novemberében, egy Chile elleni felkészülési mérkőzésen ölthette magára a nemzeti együttes mezét. Defoe 19 gólt számlál a csapatban.


A nagy visszatérőn kívül azonban négy újoncnak is bizalmat szavazott Gareth Southgate szövetségi kapitány. A Southampton FC két futballistája, a 23 éves Nathan Redmond és a 22 esztendős James Ward-Prowse éppúgy először tagja a háromoroszlánosok felnőtt csapatának, mint a Burnley FC védője, Michael Keane és a West Ham United szélsője, Michail Antonio.

Meghívót kapott még a Manchester United balhátvédje, Luke Shaw is, aki december óta csupán két meccsen lépett pályára a Vörös Ördögök mezében, valamint a West Bromwich Albion középpályása, az 1-szeres válogatott Jake Livermore,  aki még 2012-ben az olasz válogatott ellen debütált a nemzeti csapatban.

A 14 gólos Defoe – 2004-ben Svédország ellen debütált a válogatottban - a mostani bajnoki szezon második legeredményesebb angol játékosa a 19 gólos Harry Kane mögött, aki a belga Romelu Lukakuval holtversenyben vezeti a Premier League góllövőlistáját.

„Szükség van sikeréhes fiatal játékosokra, és azokra a tapasztaltakra, akik még nem laktak jól. Azonban nem szabad folyton csak az ifjakat keresni, hiszen eredményeket is el kell érnünk, és emellett kell a jövőt építenünk.” – világított rá Southgate a válogatási elveire.

Az angol válogatott első számú gólfelelőse, a Tottenham Hotspurt erősítő Harry Kane a vasárnapi, Millwall elleni FA Kupa-negyeddöntőben szenvedett bokasérülést, az együttes csapatkapitánya, a Manchester Unitedben játszó Wayne Rooney pedig szintén lábsérülés miatt nem lehet ott az együttesben. Southgate elmondta, hogy Rooney mellőzésében nem csak a sérülése játszott szerepet, hanem az is, hogy mostanában nem játszott elég meccset az MU-ban.

A Liverpool csatára, Daniel Sturridge hosszabb ideje sérült, míg az Arsenal villámgyors szélsője, Theo Walcott azért nem kapott meghívót, mert nem nyűgözte le a szövetségi kapitányt, aki ezért olyan játékosokat is megnéz a posztján, akikről kevesebbet tud.

Az angol válogatott kerete:

Kapusok: Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (Torino, kölcsönben a Mancheter Citytől), Tom Heaton (Burnley).

Védők: Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Liverpool), Phil Jones (Man Utd), Michael Keane (Burnley), Luke Shaw (Man Utd), Chris Smalling (Man Utd), John Stones (Man City), Kyle Walker (Tottenham).

Középpályások: Dele Alli (Tottenham), Michail Antonio (West Ham), Ross Barkley (Everton), Eric Dier (Tottenham), Adam Lallana (Liverpool), Jesse Lingard (Man Utd), Jake Livermore (West Brom), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Nathan Redmond (Southampton), Raheem Sterling (Man City), James Ward-Prowse (Southampton).

Csatárok: Jermain Defoe (Sunderland), Marcus Rashford (Man Utd), Jamie Vardy (Leicester).
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)