Jump to content

BL: a Barca a sírból hozta vissza, a BVB lesimázta

2017. 03. 08. 23:35

Aki látta, az gyaníthatóan soha sem feledi a Bajnokok Ligája szerda esti Barcelona-PSG párharcát. A katalánok négygólos hátrányból álltak fel, úgy, hogy nyolc perccel a lefújás előtt még három gól kellett nekik a továbbjutáshoz. Megcsinálták, a PSG szégyen szemre 4-0-ás előnyről bukott ki a BL-ből. 

Sikerült a csoda, a Barcelona a sírból visszahozva a párharcot, négygólos hátrányból felállva búcsúztatta a PSG-t. A katalánok Suarez révén már a 4. percben megszerezték a vezetést, majd a 40. Percben Kurzawa öngóljával már 2-0-volt az állás, Messi büntetőjével pedig az 50. percben már csak egy volt a hátrány. A vége őrült perceket hozott, mert a második játékrész felénél Cavani betalált és ekkor sokan már - újra - temetni kezdték a Barcelónát. A katalánok azonban nem adták fel, az utolsó hét percben Neymar kétszer is betalált, a mindent eldöntő gólt azonban nem a három "gigász" közül az egyik szerezte, hanem Sergi Roberto, ő lőtte tovább a Barcát a nyolc közé. A katalánok történelmet írtak, soha semilyen csapat nem fordított meg párharcot ilyen komoly hátrányból. Kérdés, hogy ez a győzelem mekkora erőt ad a Barca játékosainak, de valami azt súgja, hogy az ellenfelek kezdhetnek remegni, ha már eddig nem remegtek...

Sokkal simábban ment tovább a Borussia Dortmund, amely egygólos hátrányból várhatta a Benfica elleni hazai visszavágót. A BVB a negyedik percben Aubameyang révén dolgozta le hátrányát. Az igazi gólparádé a második félidőre maradt: Pulisic és Aubameyang két perc alatt eldöntötték a továbbjutás kérdését, ám a végén a gaboni azért még egyszer betalált, így mesterhármassal ünnepelhette csapata továbbjutását. A vége 4-0, összesítésben 4-1-es dortmundi siker.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu / Fotó: twitter)