Jump to content

Liverpool: a legenda szerint Keane kell

2017. 03. 03. 15:24

Megalkuvást nem tűrő középpályás mellett kapusra, védőre és minőségi csatárra is szüksége lenne a Liverpoolnak, tehát a csapat gerincét kellene frissíteni Phil Thompson szerint.

 

"Agresszió kell a középpályánkra... vagy sunyiság, ha úgy jobban tetszik; egy Graeme Souness vagy - félve mondom - egy Roy Keane" - nyilatkozta a minap Phil Thompson, aki 13 évig szolgálta a Poolt. Hogy pontosan kire gondolt, azt nem árulta el, de Thompson véleményére adhatnak a kikötővárosban, hiszen - Sounesshez hasonlóan - ő is részese volt a klub fénykorának: 22 trófeát nyert liverpooli pályafutása során.

A két említett korábbi játékos megalkuvást nem tűrő játékáról híresült el a szigetországban. Előbbi épp Liverpoolban töltötte legszebb éveit (5 bajnokságot és 3 BEK-et nyert a klub színeiben) és szívesen emlékeznek rá az Anfield Roadon, Keane neve hallatán viszont biztosan felmegy a pumpa a Kop (liverpooli B-közép) népében.

Nem csoda, hogy félve dobta be a Manchester United egykori motorjának - és mészárosának - nevét, hiszen ha valahol, hát a Mersey-parton biztosan szívből gyűlölik a 67-szeres ír válogatott középpályást, aki csapatával sokszor tört borsot a Vörösök orra alá. A két gárda és város között eleve történelmi a rivalizálás, amin nem segített az egykori United-kapitány érdes (játék)stílusa sem.

Persze, ha megfogadják a legendás középhátvéd, Thompson tanácsát, akkor nemcsak a középpályára igazolnak.

"A Liverpoolnak sokat kell majd költenie nyáron, le kell cserélni a csapat gerincét: kapust, elsőrangú védőt, középső középpályást és minőségi csatárt is kellene igazolniuk" - mondta Thommo, és ha figyelembe vesszük, hogy a folyton sérült csatár, Daniel Sturridge rúdja kifelé áll (többek között a Milan is érdeklődik iránta), valamint kapusposzton sem megnyugtató a helyzet, igaza van.

Kiszemelt persze akad: sokat hallani lyoni Alexandre Lacazette nevét a Poollal kapcsolatban, ahogy a hírek szerint Gulácsi Péter csapattársát, Naby Keitát is szívesen látná Klopp.

Öt-hat minőségi játékos érkezése valóban ráférne a Liverpoolra, különösen, ha Bajnokok Ligáját érő helyezésen futnak be a Vörösök. Mostani formájukat figyelembe véve azonban "ez a veszély nem fenyeget": utóbbi hét bajnokijukból csupán egyet nyertek meg, hétvégén pedig az egy ponttal előttük álló, ám egy meccsel kevesebbet játszó Arsenalhoz látogatnak.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: twitter)