Jump to content

ManCity: jövés menés várható

2017. 01. 17. 20:00

Angol lapértesülés szerint nagy jövés-menésre lehet számítani a Manchester Citynél, amely csalódást keltően szerepel a Premier League-ben: Pep Guardiola csapata jelenleg csupán ötödik a tabellán, hátránya tíz pont az éllovas Chelsea-vel szemben, vasárnap pedig csúfos, 4-0-s vereséget szenvedett az Everton otthonában.

A zakó után a szigetországi sajtó is elővette a 45 éves spanyol trénert, aki most a hírek szerint alaposan felforgatná a keretet.

Az esetleges távozók:

A The Telegraph úgy tudja, hogy a nyáron akár tizenhárom játékos is távozhat a csapattól. Willy Caballero, Gael Clichy, Yaya Touré, Pablo Zabaleta, Bacary Sagna és Jesus Navas szerződése a szezon végén lejár, nem valószínű, hogy hosszabbítanak velük. Rajtuk kívül a lap szerint a 2018-ig érvényes szerződéssel rendelkező Aleksandar Kolarovot, valamint a jelenleg kölcsönben lévő játékosokat - Joe Hart (Torino), Eliaquim Mangala (Valencia), Samir Nasri (Sevilla) és Wilfried Bony (Stoke City) - lenne hajlandó elengedni a City megfelelő ajánlat érkezése esetén. Szintén bizonytalan a régóta sérült Vincent Kompany és Fabian Delph jövője.

Akik érkezhetnek a hírek szerint:

A 19 éves brazil tehetség, Gabriel Jesus érkezése már biztos, egyelőre azonban hiányzik a játékengedélye. A Telegraph szerint az "Égszínkékek" a Southamptonból is kinéztek két játékost: a holland válogatott belső védőt, Virgil van Dijket már figyelik egy ideje, az angol válogatott balhátvéd, Ryan Bertrand pedig sokat futó szélsőként remekül passzolna Guardiola játékrendszerébe. A támadó szekciót állítólag Pierre-Emerick Aubameyanggal és Alexis Sanchezzel szeretné felpörgetni a tréner, csakhogy a gaboni gólzsák a Real Madridba vágyik, a chilei válogatott támadó pedig épp 2018-ban lejáró szerződése meghosszabbítását fontolgatja az Arsenalnál. A The Sun emellett úgy tudja, hogy a sokszor bizonytalan kapus, Claudio Bravo is lassan "csereérett" lesz a Citynél.

(Forrás: m4sport.hu, sportrajongo.hu / fotó: twitter)