Jump to content

Kitüéssel nyert az Arsenal és a Spurs is

2017. 01. 14. 22:28

Az angol Premier League-ben a két londoni rivális, az Arsenal és a Tottenham is győzni tudott. Előbbi a Swansea-t, utóbbi a West Bromwich csapatát verte. 

Gólparádét rendezett az Arsenal is a Premier League-ben. A londoniak a Swansea otthonában látogattak és Olivier Giroud góljával a 37. percben megszerezték a vezetést. A francia csatár kezdőként 9. meccsén 11. gólját szerezte. A hazaiaknak nem volt szerencséjük, 13 perc alatt kétszer is öngólt rúgtak, előbb Cork, majd Naughton. A 4-0-ás végeredményt Alexis Sanchez állította be a 74. percben.

A Tottenham Hotspur 4–0-ra legyőzte a West Bromwich Albiont az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának nyitó mérkőzésén. Az elsó gól a 12. percben született, ekkor Eriksen passzolt Harry Kane-hez, aki 90. bajnokiján 60. gólját szerezte meg. Tíz perc múlva McAuley növelte a Spurs előnyét, az asszisztot ezúttal is Eriksen adta. Gól a második félidőre is maradt, a 77. percben Walker szolgálta ki Harry Kane-t, aki a 82. percben mesterhármasát ünnepelhette, miután beállította a 4-0-ás végeredményt.

A londoniak sorozatban hatodik győzelmüket aratták a bajnokságban, beállítva ezzel a klubrekordot.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)