Jump to content

ANK: döntetlenek a nyitányon

2017. 01. 14. 23:39

Meglepetésre a házigazda Gabon döntetlennel nyitott a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján, de a kameruni válogatott sem lehetett maradéktalanul boldog.

Szombaton kezdetét vette a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája. A házigazda Gabon a tornán először részt vevő Bissau-Guinea ellen lépett pályára és egészen az 53. percig kifejezetten jól tartotta magát. Ekkor azonban villant a Borussia Dortmund klasszia, Pierre-Emerick Aubameyang, aki megszerezte csapatának a vezetést. Az újonc azonban nem hagyta annyiban, a 90. percben Juary kiegyenlített, így a házigazda meglepetésre döntetlennel kezdett.

Szintén 1-1-es döntetlennel zárult a Burkina Faso – Kamerun összecsapás. A mérkőzés első gólját a kameruniak szerezték a 35. percben, Benjamin Moukandjo pazar szabadrúgásából. A szelídíthetetlen oroszlánok növelhették volna előnyüket, ám a helyzeteket kihagyták és ez megbosszulta magát. Burkina egy szabdarúgás után Dayo révén egyenlített és miután több gól nem született, pontot mentet az esélyesebbnek tartott riválissal szemben.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)