Jump to content

PL: Spurs-Leicester rangadó a hétvégén

2016. 10. 28. 11:53

Az angol Premier League soron következő fordulójában az éllovasokra nem vár nehéz feladat, de ez nem jelenti azt, hogy ne rendeznének rangadókat a hétvégén. Az ötödik Tottenham Hotspur például a legutóbbi idényben közvetlen riválisának számító, végül bajnokságot nyerő Leicestert fogadja, amely meglepetésre csupán a 12. helyen áll 10 forduló után. 

 

Miközben a közvetlen riválisok a papírforma szerint könnyebb ellenfelekkel kerülnek szembe, az ötödik Tottenham Hotspur a címvédőként csak 12. Leicester Cityt fogadja az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi 10. fordulójában.

Mindkét együttesnek úgy kell készülnie a mérkőzésre, hogy közben már a Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai negyedik fordulójára is figyel. A Tottenhamhez a Bayer Leverkusen utazik, míg a Leicester Dániába, az FC Köbenhavnhoz látogat.

A hazaiak egymás után két döntetlent értek el a Premier League-ben, és bár lejjebb csúsztak a tabellán, a mezőnyből egyedüliként megőrizték veretlenségüket. A címvédő hárommeccses nyeretlenségi sorozat után verte a legutóbbi körben otthon a Crystal Palace-t, de amennyire jól teljesít a BL-ben (három győzelem), olyan felemásan szerepel az angol pontvadászatban: kilenc mérkőzésből csak hármat nyert meg két döntetlen és négy vereség mellett. A fogadóirodáknál a Tottenham az esélyes, a hazaiak sikerére átlagban 1,60-szoros pénzt kínálnak, míg a döntetlen több mint négyszeres, a vendégek győzelme pedig hatszoros nyereménnyel kecsegtet.

A listavezető Manchester City a 13. West Bromwich Albion vendége lesz, míg a Cityvel azonos pontszámú, rosszabb gólkülönbsége miatt viszont második Arsenal a forduló szombat kora délutáni nyitómeccsén a nyeretlenül sereghajtó Sunderland otthonában lép pályára. Josep Guardiola együttese hatmérkőzéses nyeretlenségi szériában van, a spanyol szakembernek ez a legrosszabb sorozata edzői pályafutása alatt. A harmadik FC Liverpool szombat este a 11. Crsytal Palace vendége lesz, míg a sorozatban három bajnoki összecsapását megnyerő, negyedik Chelsea a nyolcadik Southampton stadionjában szerepel. A legutóbbi három bajnokiján nyeretlen, de szerdán a Ligakupában a városi rivális Manchester Cityt búcsúztató, José Mourinho vezette Manchester Unitednek szombaton az Old Traffordon lesz lehetősége a javításra az újonc Burnley-vel szemben. 

Premier League, 10. forduló:

szombat:

Sunderland-Arsenal 13.30

Manchester United-Burnley 16.00

Middlesbrough-Bournemouth 16.00

Tottenham Hotspur-Leicester City 16.00

Watford-Hull City 16.00

West Bromwich Albion-Manchester City 16.00

Crystal Palace-FC Liverpool 18.30

vasárnap:

Everton-West Ham United 14.30

Southampton-Chelsea 17.00

hétfő:

Stoke City-Swansea City 21.00

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)