Jump to content

La Liga: nem vár nehéz feladat papíron a nagyokra

2016. 10. 28. 11:16

A spanyol labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában sem a Real Madridra, sem az Atlético Madridra, de még a Barcelonára sem vár nehéz feladat. Papíron a három nagy egyaránt három ponttal kellene, hogy zárja a fordulót, ám olykor pont a kötelező győzelmeket a legnehezebb begyűjteni. 

Az élcsapatok szombat délután lépnek pályára a spanyol labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában. A sort a második helyen álló Sevilla nyitja meg, az Európa Liga-címvédő a múlt heti rangadón 1-0-ra verte a Bajnokok Ligája-döntős Atlético Madridot. Ezúttal könnyebb mérkőzés vár az andalúziaiakra a kiesőzónában tartózkodó Gijon vendégeként.  

A veretlenül éllovas Real Madrid - amely legutóbb a Bilbaót győzte le - ugyancsak a három pont reményében utazik az újonc Alavéshez, amely a 13. helyen áll. Zinedine Zidane együttese felvezetésként szerdán tartalékosan 7-1-re verte a harmadik ligás Cultural Leonesát a kupában. A találkozó főként Nacho Fernandez szépségdíjas ollózásáról marad emlékezetes.

Az Atlético vasárnap először kapott ki a bajnoki idényben, a szombati harmadik meccsen pedig a tizedik Málaga ellen javíthat. A játéknapot az FC Barcelona zárja, amelynek "kötelező" begyűjtenie a három pontot hazai pályán a sereghajtó Granada ellen.

Primera División, 10. forduló:

Péntek:

Leganés-Real Sociedad 20.45

Szombat:

Sporting Gijón-Sevilla 13.00

Alavés-Real Madrid 16.15

Atlético Madrid-Málaga 18.30

Barcelona-Granada 20.45

Vasárnap:

Eibar-Villarreal 12.00

Athletic Bilbao-Osasuna 16.15

Betis-Espanyol 18.30

Las Palmas-Celta Vigo 20.45

Hétfő:

Deportivo La Coruna-Valencia 20.45

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)