Jump to content

La Liga: nehéz hétvége előtt a nagyok

2016. 10. 21. 09:43

A spanyol bajnokság hétvégi fordulójában igazi rangadókat rendeznek. A listavezető Atlético Madridra vár talán a legnehezebb feladat, hiszen a mindig veszélyes Sevilla otthonában lép fel. Azért nem vár könnyű hétvége a Real Madridra és a Barcelonára sem, ráadásul utóbbi kettő vállát a győzelmi kényszer is nyomja, hiszen pontvesztés esetén leszakadhatnak közvetlen riválisukról. 

Nem vár könnyű mérkőzés egyik bajnokaspiránsra sem a spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi, kilencedik fordulójában, de a legnehezebb dolga kétségkívül az éllovas Atlético Madridnak ígérkezik.

Diego Simeone vezetőedző veretlen együttese vasárnap a sorozatban háromszor Európa Liga-győztes és egypontos hátránnyal harmadik Sevilla vendége lesz. A találkozóra mindkét gárda idegenbeli győzelemmel hangolt a Bajnokok Ligájában: az andalúziaiak a Dinamo Zagreb, míg a fővárosiak a Rosztov vendégeként nyertek 1-0-ra.

A rosszabb gólkülönbségével városi riválisa mögé szoruló és szintén veretlen Real Madrid a vasárnapi zárótalálkozón az Athletic Bilbaót fogadja. Hazai pályán a királyi gárda számít esélyesnek, de a hatodik helyen álló baszkok legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükből négyet megnyertek, így akár meglepetést is okozhatnak.

A címvédő és kétpontos hátránnyal negyedik Barcelona Valenciába látogat szombaton. A Lionel Messit három héten át nélkülözni kénytelen csapat nem volt igazán átütő a legjobbja nélkül, de az ötszörös aranylabdás argentin támadó a múlt héten visszatért, és csereként gólt szerzett, majd szerdán a Manchester City ellen mesterhármast ért el, illetve tizenegyest harcolt ki a Bajnokok Ligájában. A két 4-0-s győzelemnek köszönhetően a Barcelona optimistán várhatja az újabb mérkőzést, de gondot okozhat Luis Enrique vezetőedzőnek, hogy a BL-találkozón kidőlt a védelemből Jordi Alba és Gerard Piqué.

Primera División, 9. forduló:

péntek:

Osasuna-Real Betis 20.45

szombat:

Espanyol-Eibar 13.00

FC Valencia-FC Barcelona 16.15

Real Sociedad-Alavés 18.30

Granada-Sporting Gijón 20.45

vasárnap:

Celta Vigo-Deportivo La Coruna 12.00

Sevilla-Atlético Madrid 16.15

Málaga-Leganés 18.30

Villarreal-Las Palmas 18.30

Real Madrid-Athletic Bilbao 20.45

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)