Jump to content

Döntetlen a Pool-United derbin

2016. 10. 18. 09:50

Nem hozott gólt és végül pontosztozkodással zárult a Liverpool-Manchester United derbi az angol Premier League 8. fordulójának hétfői játéknapján. Az egy pontnak egyik csapat sem örülhetett igazán, hiszen a Pool így nem tudott felzárkózni az Arsenalra és a Manchester City-re, míg az MU maradt a középmezőny elején. 

A Liverpool hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Manchester Uniteddel az angol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának hétfői rangadóján. A negyedik helyezett Liverpool négy győzelem után veszített pontot, míg a manchesteri Vörös Ördögök legutóbbi öt meccsükből csupán egyet nyertek meg.

A mérkőzésen Daniel Sturridge 100. alkalommal játszott a Liverpool színeiben, míg a másik oldalon Zlatan Ibrahimovic ötödik alkalommal játszott a Pool ellen, ám ezúttal sem szerzett gólt, ahogy korábban egyszer sem és érdekes, de még soha sem volt győztes csapat tagja, amikor a "vörösökkel" hozta össze a sors. Ami pedig Wayne Rooney-t illeti, a manchesteri ikon sorozatban negyedik alkalommal is a padról volt kénytelen beszállni, ám ezúttal sem tudott segíteni csapatán, jóllehet nagyjából 15 percet kapott José Mourinhotól. És ha már Mourinho, a portugált már egy ideje cserben hagyja a "varázsereje", a magát csak nemes egyszerűséggel "Special One"-nak hívó szakember négy mérkőzés óta nyeretlen a "vörös ördögökkel", amit a szurkolók kezdenek kicsit nehezményezni. 

Premier League, 8. forduló:
FC Liverpool-Manchester United 0-0

Vasárnap játszották:
Southampton-Burnley 3-1 (0-0)
Middlesbrough-Watford 0-1 (0-0)
Szombaton játszották:
Crystal Palace-West Ham United 0-1 (0-1)
Manchester City-Everton 1-1 (0-0)
Arsenal-Swansea City 3-2 (2-1)
Bournemouth-Hull City 6-1 (3-1
Stoke City-Sunderland 2-0 (2-0)
West Bromwich Albion-Tottenham Hotspur 1-1 (0-0)
Chelsea-Leicester City 3-0 (2-0)

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)