Jump to content

Anglia: nincs mellékes a kapitányok számára

2016. 10. 18. 10:23

Nem juthat semmilyen forrásból mellékjövedelemhez a jövőben az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A döntés hátterében a legutóbbi kapitány, Sam Allardyce botrányos távozása áll, aki állriportereknek mesélte, hogy hogyan lehet kijátszani az FA átigazolási szabályait, valamint jól jövedelmező mellékállást is elfogadott volna. 

A 61 éves edzőt 67 nap után menesztették posztjáról szeptember végén, mivel a Daily Telegraph című konzervatív brit napilap feltáró riportsorozatában bemutatta, hogy Allardyce az újság - magukat üzletembereknek kiadó - riportereinek tanácsokat adott egyebek mellett arról, miként kerülhetik meg az FA átigazolási szabályzatának azt a pontját, amely 2008 óta tiltja a játékosok "birtoklásának" megosztását harmadik, külső partnercéggel.

Greg Clarke kitért arra is, hogy az akkor a Bolton Wanderers edzőjeként dolgozó Allardyce esetében 2006-ban felmerült, hogy részesedett a játékosok szerződéseiből. Az FA-elnök szerint a vizsgálat nyomán "semmi fontosat" nem találtak. Allardycetól a korábbi kiváló válogatott játékos, Gareth Southgate kezébe került a "háromoroszlánosok" irányítása, a szakember megbízott edzőként végzi egyelőre a feladatát. 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)