Jump to content

BL: kiszenvedte a Barca, elbukta a Bayern - videó

2016. 09. 29. 09:29

Szerdán folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája sorozat csoportköre, méghozzá rangadókkal. A Bayern München ahhoz az Atlético Madridhoz látogatott, amely a legutóbbi kiírás során éppen az elődöntőben búcsúztatta, a Barcelona a Mönchengladbach otthonában lépett pályára, míg a harmadik gigásznak, a Manchester City-nek a Celtic otthonában volt jelenése. A három óriás közül végül csak a Barca örülhetett. 

Persze csak a végén, ugyanis a Lionel Messit nélkülöző katalánok egygólos hátrányból, kilenc perc alatt fordítva nyertek 2-1-re a Borussia Mönchengladbach otthonában.

Már a 3. percben felhördült a közönség, ugyanis Hazard beadásánál Piqué kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt. Négy perccel később Neymar a német tizenegyespontnál került lövőhelyzetbe, Sommer azonban könnyedén véd. A 11. percben egy felívelés után Suárez elé került a labda az ellenfél tizenhatosán belül, az uruguayi azonban ziccerben fölé lőtt. A 21. percben Neymar és Suárez összjátéka után került helyzetbe a Barcelona, a két dél-amerikai azonban túlbonyolította, a mönchengladbachi védőknek sikerült menteniük. A 34. percben megszerezte a vezetést a Mönchengladbach: Busquets veszítette el a labdát a pálya közepén, egy gyors hazai kontra végén Hazard kapott remek ütemű labdát a leshatáron, majd közelről a kapuba passzolt.

Fordulás után a Barcelona játszott fölényben, amely a 65. percben érett góllá: Neymar indításából Arda Turan kissé kisodródva bombázott a kapuba Sommer kezei között. Kilenc perccel később fordítottak a katalánok: egy szöglet után Suarez lövése kijött Sommerről, Piqué közvetlen közelből a kapuba kotorta a labdát. A 77. percben Turan kis híján megszerezte második gólját: a tizenhatostól emelt kapura, Sommer ujjheggyel védett.

A Bayern München nagy csatában maradt alul 1-0-ra az Atlético Madrid otthonában úgy, hogy Yannick Carrasco első félidőben szerzett gólja után a hajrában tizenegyest hibázott a házigazda. Nem ez volt az egyetlen kihagyott büntető a szerda esti BL-játéknapon, az FK Rosztov és a PSV Eindhoven 2-2-vel zárult oroszországi összecsapásán a vendégek, míg a Ludogorec és a Paris Saint-Germain 3-1-es francia sikerrel befejeződött bulgáriai csatáján a hazaiak rontottak a tizenegyes pontról.

Óriási küzdelmet hozott a Celtic és a Manchester City skóciai mérkőzése, a vendéglátók ugyanis nagy lelkesedéssel futballoztak, és ennek is köszönhetően 3-3-as döntetlent értek el esélyesebbnek tartott riválisukkal szemben ráadásul úgy, hogy az előző fordulóban a Barcelonától egy hetest kaptak, tehát Brendan Rodgers együttese bizonyította, hogy van tartása. Az Arsenal és a Napoli hazai pályán hozta a kötelezőt, előbbi a svájci Baselt, utóbbi a portugál Benficát verte, míg a Besiktas 1-1-et játszott a vendég Dinamo Kijevvel. 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:

A csoport:
Ludogorec (bolgár) - Paris Saint-Germain (francia) 1-3 (1-1)
gól: Natanael (16.), illetve Matuidi (41.), Cavani (56., 60.)

Arsenal (angol)-FC Basel (svájci) 2-0 (2-0)
gól: Walcott (7., 26.)

Az állás:
1. Paris Saint-Germain 4 pont (4-2)
2. Arsenal 4 (3-1)
3. Ludogorec 1 (2-4)
4. Basel 1 (1-3)

B csoport:
Besiktas (török)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-1 (1-0)
gól: Quaresma (29.), illetve Cigankov (65.)

Napoli (olasz)-Benfica (portugál) 4-2 (1-0)
gól: Hamsik (20.), Mertens (51., 58.), Milik (54. - tizenegyesből), illetve Guedes (71.), Eduardo Salvio (86.)

Az állás:
1. Napoli 6 pont
2. Besiktas 2
3. Dinamo Kijev 1 (2-3)
4. Benfica 1 (3-5)

C csoport:
Borussia Mönchengladbach (német)-FC Barcelona (spanyol) 1-2 (1-0)
gól: T. Hazard (34.), illetve Arda Turan (65.), Piqué (74.)

Celtic (skót)-Manchester City (angol) 3-3 (2-2)
gól: Dembele (3., 47.), Sterling (20. - öngól), illetve Fernandinho (12.), Sterling (28.), Nolito (55.)

Az állás:
1. FC Barcelona 6 pont
2. Manchester City 4
3. Celtic 1
4. Borussia Mönchengladbach 0

D csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-Bayern München (német) 1-0 (1-0)
gól: Carrasco (35.)

FK Rosztov (orosz)-PSV Eindhoven (holland) 2-2 (2-2)
gól: Poloz (9., 38.), illetve Proepper (14.), De Jong (45+2.)


Az állás:
1. Atlético Madrid 6 pont
2. Bayern München 3
3. PSV Eindhoven 1 (2-3)
4. FK Rosztov 1 (2-7)

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)