Jump to content

EL: Korhuték a Southamptont fogadják

2016. 09. 28. 12:10

 

A BL-csoportkör két játéknapja után csütörtökön folytatódnak az Európa Liga küzdelmei is. Két magyar érdekeltségű összecsapást is rendeznek. A figyelem központjában ezúttal már ott lesz a Hapoel Beer Sheva, Korhut Mihály együttese, amely az előző forduló legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy otthonában verte a nagy múltú Inter együtesét. 

 

Az izraeli bajnokcsapat története első főtáblás európai kupamérkőzésére készül hazai környezetben, a tavaly szeptemberben átadott Turner Stadionban a mostani idényben egyelőre százszázalékos a gárda, hiszen a három nemzetközi kupaselejtező mellett eddigi két bajnokiját is megnyerte.

Az izraeli együttes a nyitóforduló talán legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy a legendás Giuseppe Meazza Stadionban 2-0-ra győzött az Internazionale ellen. Korhut Mihály a 85. percig segítette csapatát.

A Southampton az első fordulóban meggyőző játékkal, 3-0-ra múlta felül a Sparta Prahát, valamint a Premier League-ben is remek formában van, hiszen legutóbbi két mérkőzésén kapott gól nélkül diadalmaskodott.

Érdekesség, hogy a Southampton játékosaira a klub európai kupatörténetének leghosszabb utazása vár, ugyanis 3700 kilométerre az otthonuktól lépnek pályára.

Szintén győzelemmel rajtolt Szántó Tamás csapata, a Rapid Wien, amely otthon 3-2-re verte a Genk együttesét. Az osztrák gárdának ezúttal nehezebb dolga lesz, hiszen az Athletic Bilbao otthonába látogat. A Rapidnak nem lehetnek kellemes emlékei a spanyolországi túrákról, hiszen tavaly a legjobb 32 között a Valenciával szemben 10-0-ás összesítéssel búcsúzott. Az a Valencia a következő körben éppen a Bilbaóval szemben esett ki.

A baszkok az első fordulóban meglepően simán, 3-0-ra kikaptak a Sassuolo vendégeként, ezt a kisiklást leszámítva azonban kifejezetten jól futballoznak, hiszen a Primera Divisiónban sorozatban négy győzelemnél járnak.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)