Jump to content

Aranylabda: ismét az újságírók kezében az illusztris díj

2016. 09. 20. 16:30

A 2010 előtti hagyományokhoz visszatérve a France Football által alapított Aranylabdát ezentúl ismét kizárólag újságírók szavazatai alapján ítélik oda. Változások lesznek, példéául 30-fős lesz a lista, de a rangos egyéni elismerés így is visszatér a gyökerekhez. 

 

 

A magazin minderről saját honlapján adott hírt. A beszámoló szerint az elmúlt évek gyakorlatához képest lesznek azért változtatások: 23 fős helyett 30-as előzetes listát tesznek közzé, kimarad a közbülső lépés, azaz nem hozzák nyilvánosságra menet közben az első három helyezett nevét, hanem még az idén a teljes rangsort közlik majd.

Az ügy előzménye, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a múlt héten jelentette be, hogy megszűnik a FIFA-Aranylabda díj, a FIFA és a France Football közös elismerése, mivel az együttműködési szerződés lejár és nem újítják meg. A FIFA jelezte, hogy továbbra is jutalmazni fogja a legjobb játékosokat, de az elismerés nevét, illetve az átadás helyét és idejét csak később jelentik be.

Az Aranylabdát először 1956-ban adták át a francia hetilap munkatársai, a FIFA 1988-ban alapította saját elismerését, a kettő pedig 2010-ben egyesült. A FIFA-Aranylabda szavazáson újságírók mellett a válogatottak csapatkapitányai és szövetségi kapitányai vehettek részt.

Az egyik legjobb videó a FIFA Aranylabdával kapcsolatban:

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)