Jump to content

Pontokért megy a Hertha a Bayernhez

2016. 09. 19. 11:18

Nem kikapni megy a Hertha Berlin a Bayern Münchenhez, legalábbis ezt mondja Dárdai Pál, a fővárosi csapat szakvezetője. A berliniek a Bundesliga hétközi fordulójában a címvédő és hozzájuk hasonlóan szintén hibátlan Bayern Münchennel játszanak, amely a két csapat eddigi teljesítményét elnézve a forduló rangadójának számít. 

 

A berlini csapat vasárnap hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Schalkét, ezzel három forduló után százszázalékos a bajnokságban. Dárdai Pál tanítványai a második helyen állnak a tabellán, az eddig szintén hibátlan Bayern München csupán jobb gólkülönbséggel előzik meg őket. A müncheniek Dárdai csapatához hasonlóan eddig csupán egy gólt kaptak, viszont többet lőttek. 

A Hertha a következő körben éppen a bajorok vendégeként lép pályára szerdán 20 órától. Dárdai a rangadóval kapcsolatban elmondta, nem feltett kezekkel lépnek majd pályára az Allianz Arénában.

"Nem kikapni megyünk oda, veretlenek akarunk maradni" - nyilatkozta Dárdai. "Kicsi és szorgalmas csapatunk van, amellyel szeretnénk némi bosszúságot okozni a Bayernnek és edzőjének, a nagy Carlo Ancelottinak" - jelentette ki a magyar tréner.

A korábbi magyar szövetségi kapitány kifejtette, a bajorok ellen nem elég jól játszani, hanem szükség van egy kis szerencsére is.

"Ha jó napot fognak ki, akkor rosszul állnak az esélyeink. Nem lehetünk gőgösek, de még elégedettek sem a kilenc pontunkkal, egyszerűen tovább kell dolgoznunk" - tette hozzá Dárdai, aki a Schalke vasárnapi 2-0-s legyőzéséről úgy vélekedett, döntő volt a remekül sikerült első negyedóra, majd kíméletlenül kihasználták a lehetőségeiket, és hatalmas sikert arattak.

"Három győzelemmel rajtolni szuper dolog, a bizonytalan felkészülés után erre biztos senki sem számított - mondta Mitchell Weiser, aki a Schalke elleni győzelemből egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét. "Most második helyezettként megyünk az első Bayernhez. Egyértelműen azért megyünk oda, hogy el is hozzunk onnan valamit."

"A Bayern dolgát is meg akarjuk nehezíteni, remek helyzetben vagyunk" - fogadkozott Peter Pekarik, aki az első vasárnapi gólt készítette elő. "A két következő idegenbeli meccsünkön, Münchenben és Frankfurtban pontokat fogunk szerezni."

Ami a Bundesliga többi magyarját illeti, az eddigi három bajnokit végigvédő Gulácsi Pétert és a még nem szerepelt Kalmár Zsoltot foglalkoztató RB Leipzig - amely újonc létére a harmadik helyen áll - a Borussia Mönchengladbachot fogadja. Kleinheisler László együttese, a szombaton Dortmundban 6-0-ra alulmaradó Darmstadt Szalai Ádám csapatával, a Hoffenheimmal játszik otthon, míg a Huszti Szabolcssal felálló Eintracht Frankfurt az egypontos Ingolstadthoz látogat.

Bundesliga, 4. forduló:

kedd:
SV Darmstadt 98-1899 Hoffenheim 20.00
SC Freiburg-Hamburger SV 20.00
FC Ingolstadt-Eintracht Frankfurt 20.00
VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 20.00

szerda:
Bayern München-Hertha BSC 20.00
Bayer Leverkusen-FC Augsburg 20.00
RB Leipzig-Borussia Mönchengladbach 20.00
FC Schalke 04-1. FC Köln 20.00
Werder Bremen-FSV Mainz 20.00