Jump to content

vB 2018: távozik a holland legenda

2016. 08. 30. 13:05

Danny Blind, a holland válogatott szövetségi kapitánya pár hete kapott egy új segítőt a stábjába Ruud Gullit személyében, ám a mai napon kiderült, hogy el is veszít egyet, ráadásul egy legalább akkora, vagy talán még nagyobb legendát. Marco van Basten ugyanis bejelentette, hogy távozik a válogatott stábjából, ugyanis a FIFA-tól egy olyan munka lehetőséget kapott, amelyre nem tudott nemet mondani. 

Az év végén távozik Marco van Basten a holland labdarúgó-válogatottól, ahol eddig Danny Blind szövetségi kapitány munkáját segítette. A korábban klubedzőként és szövetségi kapitányként is ténykedő egykori háromszoros aranylabdás játékost a FIFA csalogatta el az oranje mellől, az ajánlatra állítólag nem lehetett nemet mondani. 

„Olyan lehetőséget kaptam a FIFA-tól, hogy az ötleteimmel fejleszthetem a futballt, a játékot, vagy akár a bíráskodást is" – mondta Van Basten.

Az egykori világsztár csatár rövid időn belül a második távozó Blind stábjából. Két hete Dick Advocaat jelentette be, hogy a török Fenerbahce szakvezetője lesz. Persze azért a szövetség nem hagyja magára Blindet, a jelenlegi kapitányhoz csatlakozott Ruud Gullit, aki éppen van Basten harcostársa volt a holland válogatottnál és az AC Milan együttesénél is. Gullit szakkommentátori feladatokat látott el mostanság, ám korábban többek között a Chelsea-t vezette játékosedzőként egészen FA-kupa győzelemig.

A holland válogatott jövő kedden Svédország elleni kezdi a 2018-as világbajnoki selejtezősorozatot.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)