Jump to content

A Dodgers volt tulajdonosa venné meg az OM-et

2016. 08. 30. 10:35

Frank McCourt amerikai üzletember megvásárolja a szebb napokat látott Olympique Marseille labdarúgócsapatát. A szerződéseket állítólag napokonbelül megkötik, a klub ára mindössze 40 millió euró, ennek több mint a kétszeresét fizette ki a Juventus a Napolinak Gonzalo Higuainért. 

Franciaországi hírek szerint az észak-amerikai baseball bajnokságban szereplő Los Angeles Dodgers egykori tulajdonosa, Frank McCourt vásárolja meg a francia bajnokságban szereplő, egykori Bajnokok Ligája győztes Olympique Marseille együttesét. A beszámolók arról szólnak, hogy az amerikai milliárdos és a klub jelenlegi tulajdonosa, Margarita Louis-Dreyfuss között már megköttetett a szerződés az eladásról és az év végéig a volt Dodgers-tulajdonos 40 millió eurót fizet Franciaország egyik legpatinásabb ám évek óta alulteljesítő klubjáért.

McCourt célja, hogy a klubot ismét a csúcsra vezesse, befektetői csoportjával pedig olyan tervük van, amely biztosítja, hogy a csapat évről évre trófeákért küzdjön. Az amerikai üzletember 2012-ig volt a Los Angeles Dodgers tulajdonosa, és a csapatot 2 milliárd dollárért adta el a korábbi kosárlabdasztár, Ervin "Magic" Johnson fémjelezte befektetői csoportnak.

A kilencszeres francia bajnok, 1993-ban Bajnokok Ligája-győztes Olympique Marseille-nek van a legnagyobb szurkolói bázisa Franciaországban, ám az utóbbi években nem tudott kiemelkedő eredményt elérni. A Ligue 1 legutóbbi szezonját csupán a 13. helyen zárta.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)