Jump to content

BL: teljesült Nikolics álma, valódi sztárcsapat ellen játszhat, már ha marad

2016. 08. 25. 19:11

Csütörtökön kora este Monta-Carlóban megtartották a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. Vannak kiegyensúlyozott, de igazi sztárcsapatot nem tartalmazó csoportok, vannak sztárcsapatokat magukba foglaló, de a végkimenetelt tekintve egyértelmű kvartettek és van azért két igen erős csoport is.

Ilyen például a D-jelzésű négyes, ahová a tavalyi elődöntős Bayern München került a finaliséta és a négy között éppen a bajorokat búcsúztató Atlético Madrid, valamint a PSV és a selejtezőben a holland Ajaxot kivégző orosz Rosztov.

A másik halálcsoportnak nevezhető négyesbe a Barcelona a Manchester City, a Mönchengladbach és a skót Celtic került. A címvédő Real Madridnak többek között Cristiano Ronaldo nevelőklubja, a Sporting lesz az ellenfele, de szintén az F-csoport tagja a keretét nyáron alaposan megerősítő Borussia Dortmund, valamint a Nikolics Nemanját még a soraiban tudó Legia Warszawa is. Nikolics amúgy éppen a minap nyilatkozta, hogy igazi nagy csapat ellen szeretné összemérni erejét. Mondhatnánk, hogy minden vágya így teljesüljön, ám egyáltalán nem biztos, hogy a magyar válogatott csatár marad a lengyel együttesénél.

A legutóbbi évad során szintén a négy közé jutó Juventus újra összemérheti erejét a Sevillával, míg az angol bajnoki címvédő Leicester City igen könnyű csoportba került, papíron a továbbjutás nem igazán jelenthet gondot.

(Forrás: sportrajongo.hu;/Fotó:twitter, mti)