Jump to content

Guardiola figyelmeztette legnagyobb sztárját

2016. 08. 24. 08:15

Az köztudott Pep Guardioláról, hogy igen határozott elképzelései vannak a labdarúgást illetőleg. Éppen aktuális csapatának taktikája tökéletesen kidolgozott, minden részletre kiterjedő. Aki ettől eltér, az hamarjában a kispadon találhatja magát, vagy akár a tartalékok között. A katalán szakember vezetésével eddig jól megy a City-nek, ám az első összezördülésre sem kellett túl sokat várni. 

A Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője, Pep Guardiola legutóbb argentin csatárát, a gárda legnagyobb sztárját, Sergio Agüerót találta meg, mégpedig azért, mert nincs megelégedve a játékos védőmunkájával. A katalán mester azt szeretné, ha Agüero nem "tűnne el", amikor nem a csapatánál van a labda.

A 28 éves játékos a Stoke City elleni szombati bajnokin két gólt szerzett, így minden sorozatot beleszámítva már hat gólnál tart ebben a szezonban. Agüero esetében eddig sem a támadójátékkal volt gond, sokkal inkább a védekezésével, amelyre nem fordított túl nagy hangsúlyt. 

Guardiola éppen ezért azt szeretné elérni, hogy Agüero mozgásával akkor is segítse csapattársait, ha nincs nála a labda.

„Nem elég, ha csak várja a csapattársaitól a labdát, már azzal nyomást lehet gyakorolni az ellenfélre, ha sokat fut és megfelelően mozog - mondta Agüeróról a 45 éves katalán szakember. - Nem lehet valaki briliáns focista, ha eltűnik a pályán, amikor nem nála van a labda, ez lehetetlen."

Guardiola dicsérte az Agüero helyére a 83. percben beállt nigériai csatárt, Kelechi Iheanachót. A 19 éves támadó részt vett a Stoke elleni harmadik és negyedik gól előkészítésében.

„Iheanacho mindig bevethető, szükségünk lesz rá. Sergio nem tud az egész szezonban játszani" - tette hozzá a vezetőedző.

Guardiola úgy véli: 11-12 emberrel képtelenség végigcsinálni az idényt, szükségük lesz minden játékosra, és reméli, hogy ezt a futballisták is tudják.

A Manchester City következő ellenfele a román Steaua Bucuresti lesz szerdán, a Bajnokok Ligája-selejtező 4. fordulójának visszavágóján. A tét a csoportkörbe jutás.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)