Jump to content

Big Ben a vb-selejtezőkre koncentrál

2016. 07. 26. 16:41

Sam Allardyce, az angol labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya jelenleg fő feladatának a 2018-as világbajnokságra való kijutást tekinti.

 

 

Roy Hodgson utóda hétfőn tartotta meg első sajtótájékoztatóját, ahol elmondta: "jól érzi magát a kapitányi székben" és az idei Európa-bajnoki kudarc után jobb eredményeket akar elérni a csapattal. A fiatal angol válogatott nagy reményekkel érkezett a franciaországi kontinensviadalra, de Izland nagy meglepetésre a legjobb 16 között kiejtette.

"Most az a legfontosabb, hogy koncentráljunk a vb-selejtezőkre és ott a legjobb eredményeket érjük el" - mondta a 61 éves szakember. "Fel kell állnunk a padlóról és folytatnunk kell a munkát. Bár fiatalok a játékosaink, de elég sok tapasztalatuk van már, sajnos keserűek is. Mindannyian egy sikeres angol csapatot szeretnénk. Ez a karrierem legnagyobb kihívás" - tette hozzá Allardyce, akinek a neve már tíz évvel ezelőtt is felmerült a szövetségi kapitányként, de akkor végül Steve McClaren lett a befutó.

Allardyce eddig a Sunderland vezetőedzője volt, s híres arról, hogy gyengélkedő klubokat talpra állít, bár trófeát még nem nyert egyik csapatával sem.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)