Jump to content

Tovább erősödik a Dortmund

2016. 07. 22. 15:13

A nyolcszoros német bajnok Borussia Dortmund Mario Götze után újabb német válogatott játékost szerződtetett André Schürrle személyében. A huszonöt esztendős szélső 2021. június 30.-áig írt alá a sárga- feketékhez, körülbelül 30 millió euróért.

 

Schürrle első felnőtt klubja a Mainz 05 volt, ahol Szalai Ádám csapattársa volt. A mainziakat akkor az a Thomas Tuchel irányította, aki leendő klubcsapatánál a vezetőedző, így ismét együtt dolgozhatnak . Jó teljesítményével a Bayer Leverkusen érdeklődését is felkeltette, akik 2011-ben le is szerződtették. Innen az angol Chelsea-hez vezetett az útja, ahol két évet töltött. Ezután visszatért a Bundesligába, a Wolfsburg együtteséhez, ám itt kisebb sérülések hátráltatták, most innen szerződött a "méhecskékhez".

A szélsebes labdarúgó statisztikái elismerésre méltóak: 174 Bundesliga mérkőzésen negyvennyolc gólt lőtt és huszonkilencet előkészített, míg a Nationalelfben ötvenöt mérkőzésen húsz gólt szerzett. Továbbá kétszeres Európa-bajnoki bronzérmesnek és egyszeres világbajnoknak mondhatja magát.

Érdekesség, hogy Schürrle gólpasszából szerezte meg Götze a 2014-es labdarúgó világbajnokság döntőjének egyetlen gólját.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)