Jump to content

Változás a Bayern München háza táján

2016. 07. 11. 11:07

Ahogy azt várni lehetett, távozik a Bayern Münchentől Matthias Sammer sportigazgató. A korábbi kiváló védő, aki négy éven át töltötte be a posztot Németország legsikeresebb klubjánál közös megegyezéssel állt fel a székéből, többen tudni vélik, hogy egészségügyi problémái miatt, ám ezt a hírt az érintettek nem erősítették meg. 

Távozik a Bayern München labdarúgócsapatától Matthias Sammer sportigazgató. A klub vasárnapi bejelentése szerint a szakember saját kérésére kerül sor a válásra, így közös megegyezéssel bontották fel a felek a szerződést. A 48 éves, játékosként Európa-bajnok és aranylabdás Sammer 2012 óta töltötte be a posztot a bajor egyesületnél, korábban edzőként is sikeres volt, 2002-ben egykori csapatát, a Borussia Dortmundot vezette német bajnoki címig.

Sammernél idén agyi keringési zavarokat diagnosztizáltak, ami maradandó agykárosodással nem járt és a hírek szerint a szakember fel is épült betegségéből, ám a komoly betegés miatt úgy határozott, hogy életmódot változtat.

"A Bayern München sportigazgatói tisztsége egész embert kíván, 0-24-ben kell dolgozni, hét napon át. Ezt nem engedhetem meg magamnak, át kellett értékelnem sok mindent és úgy döntöttem, hogy az egészség és a család kell, hogy élvezze az első helyet" - kommentálta döntését Sammer.

A Bayern vezetősége természetesen elfogadta Sammer döntését és minden jót kívánt a korábbi kiváló játékosnak. A klubvezetés a hírek szerint nem keres egyelőre sportigazgatót, házon belül osztják fel a feladatokat. 

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)