Jump to content

Kína bekebelezte Milánót

2016. 07. 05. 15:02

Silvio Berlusconi, a serie A-ban szereplő AC Milan tulajdonosa a hírek szerint megegyezett a klub eladásáról egy kínai cégcsoporttal, amelyet eddig még nem neveztek meg. A beszámolók arról szólnak, hogy a volt miniszterelnöknek több kikötése is volt az ügylet előtt, többek között az, hogy a cég 400 millió eurót fektessen be a klubba két éven belül.

A Berlusconi-család birtokában lévő Fininvest holding május elején kezdett kizárólagos tárgyalásokat a pontosan egyelőre meg nem nevezett kínai gazdasági társasággal az AC Milan eladásáról. A 18-szoros bajnok, hétszeres BEK- illetve BL-győztes klubnak azért van szüksége az eddigieknél nagyobb költségvetésre, mert az elmúlt öt évben egyetlen trófeát sem nyert.



Az olaszok korábbi miniszterelnöke kedden - miután szívműtéte után elhagyta a kórházat - elmondta, hogy elfogadta a kínaiak értékbecslését, illetve az adás-vétel feltételéül szabta, hogy 400 millió eurót (126,8 milliárd forint) fektessenek a klubba két éven belül. A szerződést jövő héten írják alá.

A másik jelentős milánói klub, az Internazionale 70 százalékát május elején a szintén kínai Suning cégcsoport vásárolta meg, így kijelenthető - kis túlzással persze -, hogy Milánót bekebelezte Kína.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)