Jump to content

Tovább folytatódik a walesi csoda

2016. 07. 01. 23:18

A walesi válogatott óriási meglepetésre 3-1-re legyőzte Belgiumot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság pénteki negyeddöntőjében, Lille-ben. A játék képe alapján a walesiek győzelme teljesen megérdemelt és bár két kulcsjátékosuk is sárga lap miatt kénytelen lesz kihagyni a következő összecsapást, ám hasonló teljesítménnyel, mint a csütörtöki volt a döntő sem elérhetetlen a számukra. 

A nyolcaddöntőben a magyar csapatot búcsúztató belga válogatott eleinte nagy fölényben játszott, és több ígéretes támadás után Radja Nainggolan bombagóljával meg is szerezte a vezetést Wales ellen. A walesiek azonban nem estek kétségbe, a folytatásban átvették az irányítást és a 31. percben Asley Williams góljával egyenlítettek. 

A szünet után a belgák ismét komoly nyomás alá helyezték Walest, de előbb Thomas Robson-Kanu lőtt egy varázslatos gólt, majd a hajrában Sam Vokes fejelt szépségdíjas mozdulattal a belga kapuba. Wales ezzel búcsúztatta az Eb legmagasabban jegyzett válogatottját és tovább tart álomszerű szereplése. 

A Gareth Bale fémjelezte Wales szerdán Lyonban a portugál válogatottal találkozik az elődöntőben.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)